Facebook icon
YouTube icon

Jsme rády, ale první místo by bylo hezčí (18.3.2016)

Volejbalistky TJ Ostrava B měly ve II. lize někdy problém se sestavou, přesto jsou před posledním dvoukolem ve skupině C druhé. Hrající trenérka Romana Elblová se směje:

Jsme rády, ale první místo by bylo hezčí

Na jaře postoupily jako vítězky kvalifikace do II. ligy a svůj první rok ve třetí nejvyšší české soutěži zvládly volejbalistky T J Ostrava B výborně. Před závěrečnými dvěma duely, které hrají v sobotu na palubovce předposledních Svitav, jsou v tabulce skupiny C druhé za Novým Jičínem.

„Byla to zvláštní sezona. Na začátku nás bylo hodně a vypadalo to, že bude v pohodě. Pak se ale stala spousta věcí - některé holky se zranily, jiné otěhotněly nebo měly povinnosti u dětí, další odjely za prací jinam, případně musely o víkendu do školy, takže jsme měly problém se sestavou. Na každý zápas jsme ji látaly, jak se dalo. Nakonec jsme ji vždycky daly dohromady, ale protože jsme hrály v osmi devíti lidech, nemohly jsme moc střídat a někdy nám ve druhém zápase došly síly," vysvětlila hrající trenérka Romana Elblová, že ve II. lize se během jednoho dne hrají se stejným soupeřem dva duely po sobě.

„Nový Jičín byl lepší. Má kompaktnější tým s více hráčkami, které jsou spolu celý rok," konstatovala Elblová, která podle potřeby nastupovala na pozicích smečařky a libera. Kádr ostravského „béčka" tvořily nahrávačky Iva Šípová a Jiřina Kubešová, blokařky Michaela Pavelková, Alena Pinková, Klára Sedláčková a Martina Prchalová, univerzálka Barbora Musialová, smečařky Hana Gráczová, Petra Jennelová a Veronika Šípová, která aleternovala i na postu libera.

„Spadnout zpátky do kraje jsme nechtěly, nikdo od nás žádný velký výsledek sice nečekal, ale znáte to, srdce sportovce chce všechno vyhrát. První místo by bylo hezčí, pár zápasů mohlo dopadnout jinak," řekla Elblová. S trénováními i koučováním jí pomáhá její bývalá extraligová spoluhráčka, blokařka Martina Prchalová, a zkušenosti z nejvyšší soutěže mají v týmu také sestry Šípový a Pinková.
 
„Trénujeme třikrát týdně, v úterý máme posilovnu s rehabkou, ve středu a v pátek jsme v hale. Každý chodi, jak může," prozradila Elblová.

Před třetími Kylešovicemi má ostravské „béčko" v tabulce náskok pěti bodů. „Samozřejmě jsme rády, že jsme druhé, a doufám, že si tuhle pozici udržíme i po posledním dvoukole, ale nestresujeme se z toho. Záleží na tom, v jaké sestavě do Svitav pojedeme," usmála se hrající trenérka před zítřejšími duely, které budou tečkou za letošní sezonou ve II. lize.

„Ještě dojíždějí soutěže starších žaček a kadetek, které trénujeme s Marťou Prchalovou, ale pak už budeme mít konečně volné víkendy," těší se Elblová, že z haly vyrazí zase na písek. „Beachi se budu věnovat jen decentně pro zábavu a pouze v okolí," plánuje už svůj letní program.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník