Facebook icon
YouTube icon

Karin Žonerčíková a Klára Žarnovická vybojovaly bronzové medaile na Mistrovství Česke republiky v beachvolebale v kategorii U20

Opava měla předpremiéru před UNIQA MČR seniorů v kategorii U20. Sešla se zde celá špička našich beachvolejbalových nadějí. Svůj druhý letošní titul vybojoval brněnský Matyáš Džavoronok, který na rozdíl od kategorie U22 vyměnil parťáka. V Opavě mu sekundoval Vít Beneš z Prague beach teamu. I v ženách se prosadilo mládí. Zlato braly stříbrné z U22 Michaela Břínková a Kylie Neuschaeferová z líhně Beach Academy Viktoria Brno.
I další srpnový víkend hostil volejbalový klub Happy Sport Opava ve svém Beachcentru Kolofík turnaj - tentokráte šlo o tzv. „malou republiku“ - tedy MČR juniorů a juniorek do 20 let. Do turnaje se kvalifikovalo pouze nejlepších 16 párů v každé kategorii. Bohužel domácí celek nakonec reprezentovala jen jedna dívčí dvojice (Ema Šťastná s Veronikou Horáčkovou), jelikož dvojici opavských juniorů (Michal Přibyl, Martin Filuš) postihly zdravotní komplikace a z turnaje se musela odhlásit.

Turnaj se stal víceméně soubojem Brna a Prahy s lehkým přizvukováním Ostravy. Právě ostravské hráčky Karin Žolnerčíková s Klárou Žarnovickou vybojovaly v brutálních vedrech, které panovaly po celou sobotu i neděli, bronzové medaile. Na stejné pozici v kategorii chlapců pak skončili pražská dvojice Jakub Šépka / Tomáš Semerád.

Finále juniorek bylo soubojem dvou nejvýše nasazených týmů. Na konci utkání byly z výsledku rozhodně šťastnější druhé nasazené Michaela Břínková s Kylie Neuschaeferovou z Brna, které svou strojově přesnou a takřka bezchybnou hrou přiváděly své soupeřky k šílenství, a tak na nasazené jedničky (Lucii Šulcovou s Julií Honzovičovou) zbylo „až“ druhé místo.

Mezi juniory se do nedělního odpoledního finále probojovaly dva po celý víkend neporažené páry - Jindřich Zavadil s Adamem Štočkem se střetli s Matyášem Džavoronokem a Vítem Benešem. Utkání bylo opravdovým vrcholem celého turnaje, na skvělá podání reagovali hráči výtečnými příjmy a nechytatelné smeče obránci odvážně proměňovali v neskutečné obranné zákroky. Oba finálové sety skončily tím nejtěsnějším možným rozdílem - oba sety však měly stejného vítěze a natěšení diváci se tak touženého tiebreaku nedočkali. Stříbrné medaile zbyly na houževnatou dvojici Zavadil / Štoček a ty zlaté pak na krk dostali až osmí nasazení Beneš s Džavoronokem, kteří víkend končili s čistou bilancí 5 vítězství a žádná porážka.

Konečné pořadí:
juniorky:
    1. místo – Michaela Břínková / Kylie Neuschaeferová (obě Beach Academy Viktoria Brno)
    2. místo - Lucie Šulcová / Julie Honzovičová (VK Dukla Liberec/PVK Olymp Praha)
    3. místo - Karin Žolnečíková / Klára Žarnovická (TJ Ostrava)

junioři:
    1. místo – Vít Beneš / Matyáš Džavoronok (Prague beach team/TJ Sokol Brno I)
    2. místo – Adam Štoček / Jindřich Zavadil (Beachclub Strahov/Prague beach team)
    3. místo – Jakub Šépka / Tomáš Semerád (Prague beach team/Beachvolejbalová škola Praha)

Autor: Jan Zajíc, foto: Tomáš Jambor