Facebook icon
YouTube icon

Kateřina Valková: "Chceme co nejdál. Finále by bylo super" (25.11.2016)

Nahrávačka Kateřina Valková se těší na víkend u rodičů v Plzni a před odvetou čtvrtfinále poháru říká:

Chceme co nejdál. Finále by bylo super

Z osmi zápasů extraligy volejbalistky TJ Ostrava uspěly šestkrát a po první polovině základní části mají na kontě 18 bodů. Naposledy porazily Olomouc 3:1 (18, -19, 23,17). „Vždycky je dobré uhrát tři body se silným soupeřem a ještě k tomu doma před našimi diváky," usmívala se po zápase dvacetiletá nahrávačka Kateřina Valková, která k sobotnímu vítězství přispěla šesti body.

Braly Jste zápas jako odvetu za jarní vyřazeni Hanačkami v pátém semifinále play-off?
Už je nová sezona. Chtěly jsme spíš drobet odčinit domácí porážku v prvním kole s KP Bmo. Řekly jsme si, že nemáme co ztratit a chceme bodovat.

V první polovině letošní základní části extraligy jste neuspěly jen dvakrát. Vládne v týmu spokojenost, nebo je to důvod ke smutku?
Vždycky to může být lepší, ale na druhé straně i horší. Myslím, že výhrou nad Olomouci jsme sice úplně neodčinily porážku s Brnem, ale určitě jsou to tři cenné body. I v Prostějově jsme dva sety předváděly dobrý výkon, takže bych to nehodnotila úplně jako špatné. Myslím, že máme pořád na čem pracovat, ale začátek byl slušný.

Kádr Ostravy se po minulé sezoně téměř nezměnil. Je to pro nahrávačku výhoda?
Určitě, hlavně to bylo jednodušší v tom, že tři holky (Iva Nachmilnerová, Marie Toufarová a Petra Kojdová - pozn. red.) byly v repre. Ostatní kluby nebyly tak sehrané, ale i nám to chvilku trvalo, možná i proto to s tím Brnem bylo takové. Ale známe se a víme, co jedna může od druhé čekat, už se jenom dopracovávají detaily. Myslím si, že nám to určitě pomohlo v souhře, protože holky přišly z nároďáku týden před soutěží, a kdyby to byl někdo cizí, asi by to bylo o hodně těžší.

Vzhledem k lichému počtu družstev v extralize tento víkend nehrajete. Jak naložíte s volnem?
Konečně pojedu za rodiči domů do Plzně, (usmívá se). Myslím, že jsme se na to volno všechny těšily, protože už od srpna jedeme naplno, takže se odpočinek všem hodí. Dáme se do kupy, abychom na to zase mohly vletět.

Už ve středu 30. listopadu vás doma čeká domácí odveta čtvrtfinále Českého poháru s Frýdkem-Místkem. První zápas u soupeřek jste vyhrály 3:0, takže vám teď k postupu stačí jeden set.
To ano, ale jdeme do toho naplno s tím, že chceme vyhrát a ne, že budeme hrát jenom na jeden set. Spíš abychom se prostřídaly, všechny jsme se dostaly na hřiště a sehrály se.

V minulé sezoně jste si zahrály pohárové finále proti Prostějovu. Jaké jsou ambice letos?
Samozřejmě chceme na to navázat a dostat se co nejdál. Kdyby se podařilo finále, tak by to bylo super.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník