Facebook icon
YouTube icon

Kateřina Valková: "Jdeme bod za bodem, ještě není nic uhraného" (23.3.2016)

Volejbalistky TJ Ostrava jsou krok od semifinále. Nahrávačka Kateřina Valková před dnešní odvetou v Brně:

Jdeme bod za bodem, ještě není nic uhraného (23.3.2016)

Lepší start si nemohly přát, v obou domácích utkáních čtvrtfinále play-off volejbalistky TJ Ostrava neztratily o víkendu s KP Brno ani set. Vedou 2:0 a o svém postupu mezi nejlepší kvarteto extraligy mohou rozhodnout už v první odvetě na jihu Moravy, která je na programu dnes od 19.15 hodin.
„Vyhrát dvakrát 3:0 byla ta nejlepší možnost, jakou jsme sérii mohly začít. Na hřišti jsme se víceméně moc nezdržely, abychom pošetřily síly na další zápasy. Chceme hrát pořád to svoje a uhrát si postup co nejdřív," nerada by se devatenáctiletá ostravská nahrávačka Kateřina Valková vracela pod Špilberk i zítra, kdy by série pokračovala od 18 hodin. V případě, že by dvakrát uspělo Královo Pole, rozhodující pátý duel by se hrál v hale ve Varenské ulici v sobotu od 17 hodin.

Vstup do série vám ale nevyšel, v sobotu jste v prvním setu prohrávaly 4:8...
Brno je mladý tým, který neměl co ztratit, a trošku solil servis. My byly na začátku trochu nervózní, přece jenom na roli favorita nejsme ještě úplně zvyklé, ale po pár balonech to z nás spadlo. Zlomilo se to několika bodovkami i servisem, který nám začal vycházet, a nakonec jsme zdárně otočily koncovku.

Další dvě sobotní sady už měly jednoznačný průběh. V čem jste Brno přehrály?
Ubránily jsme jeho klíčové hráčky, daly pár es, a to si myslím, že bylo rozhodující. Soupeřky jsme podáním odtlačily od sítě a pak už jsme věděly, co máme bránit.

Ve druhém utkání jste už nezaváhaly. Bylo to jednodušší?
V sobotu jsme se oťukaly a už věděly, do čeho jdeme. V neděli se nám dařil servis a už od začátku jsme Brno zatlačily, i když ke konci jsme zápas ještě trochu zdramatizovaly. Asi pro diváky (směje se). Když se vede o dost, tak je to pak někdy zrádné, ale neřekla bych, že byl úplně jednodušší.

Na začátku prvního setu jste si daly víc záležet, vedly jste 8:0...
To rozhodně, Káča Zemanová to podržela na servise, což bylo důležité, a nám se lépe bránilo, když měly soupeřky hůř přihráno.

Co rozhodlo nedělní duel?
Servis. Brno hodně chybovalo, nám se dařilo podáním tlačit, měly jsme dlouhé šňůry. A pak už jsme věděly, co máme bránit.

Královo Pole nebylo kompletní. Jak moc mu chyběla zraněná univerzálka Vendula Měrková?
S ní by bylo určitě silnější, ale nedá se to stavět na jedné hráčce. Myslím, že i tak bychom byly připraveny, a věřím tomu, že i s ní bychom ho porazily.

K postupu chybí jedno vítězství. Počítáte s tím, že vám Brno může v domácím prostředí cestu do semifinále zkomplikovat?
Každému se lépe podává doma, ale my tam jedeme vyhrát. Budeme si hrát svoji hru, stejně jako u nás se ho snažit pořád tlačit a snad to dovedeme do vítězného konce.

Vloni jste v Brně vyhrály rozhodující pátý zápas čtvrtfinále a porazily ho i v základní části tohoto ročníku extraligy. Pomůže vám to?
Doufám, že na to navážeme. Když budeme hrát stejně jako doma a dodržovat pokyny, tak si myslím, že bychom to mohly ve třech zápasech zvládnout. Musíme do toho jít zase naplno, rozhodně ještě není nic uhraného.

V semifinále se ještě nevidíte?
Určitě ne, je to teprve 2:0, ještě pořád nám chybí jedno vítězství a z loňská víme, že se může stát cokoliv. Jdeme bod za bodem a snad se to povede.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník