Facebook icon
YouTube icon

Kateřina Valková: "Podcenit soupeřky? Ani náhodou. To by nám trenér Pommer nedovolil" (10.1.2018)

V Osijeku volejbalistky TJ Ostrava vyhrály 3:0. Nahrávačka Kateřina Valková před dnešní odvetou říká:

Podcenit soupeřky? Ani náhodou. To by nám trenér Pommer nedovolil!

Náročný program čeká do konce ledna volejbalistky TJ Ostrava. V prvním ze šesti utkání české extraligy uspěly, s posledním Fénixem Brno neztratily v pondělí doma ani set. „Vyhrát je vždycky povinnost, ale tyhle zápasy jsou častokrát nejzrádnější. Jsme rády, že jsme ho zvládly v poklidu a na hřiště se dostala celá lavička," usmívala se nahrávačka a kapitánka Kateřina Valková po vítězství 3:0, ke kterému stačilo týmu 71 minut.

Byla to už příprava na středeční duel evropského poháru?
I tak se to dá vzít, dostaly jsme se zase do zápasového tempa, které jsme minimálně dva týdny neměly. Určitě bylo dobře, že jsme nešly rovnou do Challenge Cupu nebo nezačaly rok s nějakým těžkým soupeřem, takže ideální.

Úvodní zápas Challenge Cupu v polovině prosince jste v Osijeku za 74 minut vyhrály 3:0 (12,13,18). Nebude to v odvetě, která se hraje v hale ve Varenské ulici dnes od 18 hodin, svádět k podceněni soupeřek?
To by nám trenér Pommer nedovolil. Nevím, jestli byly zakřiknuté, ale viděly jsme videa z předcházejících zápasů poháru s Vídní a v nich nehrály úplně špatně. Nám se v Osijeku dařil servis, povedly se nám začátky setů a to bylo podstatné.

Bude podáni opět nejsilnější zbrani? V Osijeku tým v prvním setu nastartovala vaše série.
A ve druhém blokařka Káča Zemanová. Vždycky je to o tom, že servis a obrana jsou spojené, a když soupeřky zatlačuji, máme to pak jednoduší.

Může šestý tým osmičlenné chorvatské superllgy v Ostravě něčím překvapit?
Soupeřky nemají co ztratit a vždycky se můžou zlepšit. Jedna nebo dvě hráčky mají skákaný servis, a když jim to sedne, můžou ho začít solit. Určitě je nepodceníme. Musíme hrát naši hru a věřím, že postoupíme.

Leden máte řádně našlapaný - šest kol české extraligy, zápas s Osijekem a v případě postupu do osmifinále i úvodní duel v hale dalších soupeřek. Zřejmě ve finském Orivesi, které v prvním utkání porazilo kosovský Ferizaj 3:0. A na začátku února Finál Four Českého poháru v Brně.
Trenér asi nechtěl, abychom se ve zkouškovém období moc nudily, (směje se). Myslím si, že tak to bude pokračovat nejspíš až do května, takže to musíme zvládnout.

V pondělí hostíte české vicemistryně z Olomouce. Budete se na historicky první televizní přenos z haly ve Varenské ulici nějak speciálně připravovat?
Už máme objednané kadeřníky, maskéry... Ne, dělám si srandu. Hrát před kamerami jsme si vyzkoušely už v Prostějově a bereme to jako každý jiný zápas. Nervy kvůli tomu být nesmí.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník