Facebook icon
YouTube icon

Kouč volejbalistek Zdeněk Pommer: Semifinále bude o týmu, bojovnosti a srdíčku (9.4.2016)

Čtvrtfinále play-off extraligy s KP Brno zvládly před Velikonocemi ve třech zápasech se skóre 9:0, během dvoutýdenní přestávky nabraly nové síly a teď jdou volejbalistky TJ Ostrava znovu do boje. Semifinále, které se hraje rovněž na tři vítězství, zahájí dnes a zítra od 17 hodin na palubovce UP Olomouc. Druhou dvojici tvoří Prostějov Olymp Praha.

„Bude to těžká série. V roli favorita je Olomouc, která má širší a zkušenější kádr, navíc hraje doma, ale i my máme silný tým. Holky poctivě makaly a pro většinu z nich je to jedna z nejlepších sezon v kariéře. Předváděli jsme kvalitní výkony, dokázali hrát s každým soupeřem, z pětadvaceti zápasů v extralize jsme osmnáct vyhráli a na to bychom chtěli navázat," připomenul ostravský trenér Zdeněk Pommer třetí místo po základní části i nadstavbě a nedávné stříbro v Českém poháru.

Kvůli reprezentaci českých juniorek, bojujícím o postup na MEJ, měla extraliga žen dva týdny pauzu. Jak ji využila Ostrava? „Makali jsme jako fretky," usmál se kouč. „Jsme rádi, že nás série s Brnem nestála moc sil. V přípravě na Olomouc jsme udělali maximum, přátelsky jsme se utkali s Prostějovem a sehráli s ním kvalitní čtyři sety," prozradil Pommer, nový asistent české reprezentace žen.

Olomouc, druhá po základní i nadstavbové části extraligy, mezi kvarteto nejlepších celků prošla přes Frýdek-Místek, který porazila 3:0 na zápasy a 9:0 na sety. „Semifinále bude o týmovém výkonu, bojovnosti a dravém mládí. Na hřišti musíme nechat všechno včetně srdíčka, to je klíč k úspěchu," má jasno trenér Ostravy, která v minulé sezoně skončila v extralize čtvrtá. Dosáhne na vysněnou medaili letos? „Moc bych to holkám přál za to, jak celou sezonu tvrdě makaly, a zasloužili by si to i naši fanoušci," řekl Pommer.

Na Hané bude mít k dispozici kompletní kádr. „S velkou olomouckou halou bychom neměli mít problém, odehráli jsme v ní kvalitní zápasy. V semifinále chceme dobře bránit a soupeřky zatlačit servisem. Hlavně musíme hrát jako tým, bojovat o každý balon a všichni se vydat úplně ze všech sil," vysvětlil kouč.

Do Ostravy se série přesune ve středu 13., resp. ve čtvrtek 14. dubna (vždy od 18 hodin). Případné rozhodující páté utkání by se hrálo v Olomouci v sobotu 16. dubna.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: denik.cz