Facebook icon
YouTube icon

Koukáme se dopředu. Čtvrté místo už je historie (15.8.2015)

Volejbalistky TJ Ostrava se už druhý týden připravují na nový ročník extraligy. Trenér Zdeněk Pommer si pochvaluje složení týmu a připomíná:
Koukáme se dopředu. Čtvrté místo už je historie

Na jaře byly černým koněm extraligy, po patnácti letech obsadily volejbalistky T J Ostrava čtvrté místo a laťku pro novou sezonu si nasadily hodně vysoko.

„Chci, abychom byli na zemi a vynulovali v hlavách loňské výsledky. To už je historie za námi, teď se koukáme dopředu," konstatoval trenér Zdeněk Pommer. Společnou přípravu zahájil ostravský tým 3. srpna.

„Priorita je, abychom se sžili, namakali fyzičku a připravili se na těžší sezonu z pohledu postupového klíče do nadstavby, ve které jdou do horní skupiny jen čtyři týmy, i toho, že už nás okolí nebere jako barážisty, ale jako důstojného soupeře," připomenul kouč rok 2012, kdy se Ostrava zachránila mezi elitou. V další sezoně skončila osmá, vloni šestá a letos čtvrtá.

„Začali, jsme deset týdnů před prvním zápasem extraligy, což jedostatečně dlouhá doba na to, abychom se sehráli," řekl Pommer. „Kvůli počasí jsme trochu upravili objemy tréninků, ale musím říct, že holky makají poctivě."

V jaké kondici se hráčky po delším volnu na prvním tréninku prezentovaly? "Měly pětitýdenní individuální cyklus a nemám problém s tím, jak přišly připravené, ani s váhou," pochvaloval si kouč.Jak se do týmu začlenily nové posily - smečařky Marie Toufarová z KP Brno a Petra Kojdová z UP Olomouc, které by měly nahradit Helenu Kojdovou (Švýcarsko) a Zuzanu Ondruškovou (USA)? „Myslím, že dobře. Není to jenom o hraní a parametrech, jak je kdo vysoký, kolik skočí nebo má bodů za loňský rok. Když s manažerem Milošem Matulou vybíráme hráčky, vždycky chceme, aby byly taky do party a měly týmového ducha," upozornil ostravský trenér na kritéria, která vedla k úspěchu. „Myslím, že všechny holky, které přišly, jsou dříči, pracanti a chtějí. To je pro mě důležité a v tuhle chvíli neřeším, jestli jim jde bagr nebo kolik zrovna skáčou. Potřebuji, aby najely objem přípravy, navíc obě byly lídry ve svých týmech, takže pohoda," pochvaluje si složení týmu.

Kromě Toufarové, která absolvuje přípravu s českou reprezentací, se do září musí obejít i bez nahrávačky Kateřiny Válkové. Ta se chystá na mistrovství Evropy v bea-chvolejbalu.

Ostrava ale svůj kádr zatím neuzavřela. „Pár lidí ještě není na českém hráčském trhu vyřešených, takže se může někdo objevit a zatrénovat si s námi. Stejně jsou na tom i ostatní kluby," prozradil Pommer s tím, že v Ostravě je nyní na testech 19letá smečařka Petra Jennelová z Prahy.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský Deník