Facebook icon
YouTube icon

Křišťálová váza 2013

Křišťálová váza: Ostravské juniorky generálku zvládly

Ostrava /VOLEJBAL/ - Sedmnáct družstev volejbalových juniorek a kadetek ze tří zemí se o víkendu v ostravských halách Varenská a Mládeže utkalo O křišťálovou vázu.

„Vedle extraligových celků obou věkových kategorií z Moravy přijely kvalitní týmy i z Bratislavy a Polska," byl spokojen s mezinárodní konfrontací Jiří Kozel, šéftrenér mladých volejbalistek pořádající TJ Ostrava. Své svěřenkyně ale během dvoudenního klání sledoval jen zpovzdáli, místo něj usedl na lavičku asistent Ladislav Pink. „Rozdělili jsme si role já se věnoval organizaci, on vedl družstvo a zvládl to skvěle," pochválil Kozel svého zástupce, který juniorky dovedl až k vrcholu.

Ve finále Ostrava porazila Prostějov 2:1. „Víc než vítězství v turnaji si ale cením toho, že tři děvčata, která už nastupují v základní sestavě extraligových žen, trénují s nimi, a výkonnostně tím rostou, do družstva juniorek zapadla, táhla ho a mladší hráčky se od nich mohly učit," pochválil šéftrenér opory Čuboňovou, Kukučovou a Zemanovou.

„Podobné je to i u kadetek, kde jsou tahouny družstva Ondrušková s Musialovou, které už hrají za juniorky. Dlouhodobá práce s mládeží znovu přináší své ovoce. Potřebovali bychom jen větší spolupráci s oddíly z okolí, které preferují poslat hráčku do Prahy nebo Brna, a přitom pár kilometrů od nich jsou extraligová družstva juniorek a kadetek Ostravy, která dlouhodobě patří ke špičce v republice a každý rok získají minimálně jednu medaili," litoval Kozel odchodu mladých talentů z regionu.
 
Pro ostravské juniorky byl domácí turnaj zároveň přípravou na dvě závěrečná kola v extraligové skupině B. „Teď jsme čtvrtí, ale chceme se poprat o umístění v nejlepší trojici, která postupuje do finálové skupiny," prozradil Kozel s tím, že Ostrava tuto neděli hostí Přerov. „Soupeř sice vede skupinu, ale postup také ještě nemá jistý, takže i jemu jde o hodně. Bude to souboj jak má být," těší se trenér na důležité dva zápasy v Hale mládeže v neděli od 12 a 16 hodin. V posledním kole čeká jeho svěřenkyně derby ve Frýdku-Místku.
 
Kadetky TJ Ostrava, které v turnaji celkově skončily desáté, ale ve své kategorii byly nejlepší, jsou v extraligové skupině dvě kola před koncem třetí s náskokem osmi bodů a postup by jim neměl uniknout. Zápasy s Přerovem hrají v sobotu od 10 a 13 hodin.

Autor: Marie Rodovská