Facebook icon
YouTube icon

Křišťálová váza 2014

VOLEJBALOVÁ VÁZA PRO POLKY
Volejbalový klub Tělovýchovné jednoty Ostrava pořádal ve dnech 4.-5.1.2014 již XX. ročník mezinárodního turnaje „O křišťálovou vázu“ za podpory Statutárního města Ostravy, městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz a Moravskoslezského kraje. Účast na něm o tradičním prvním víkendovém termínu v novém roce znamená pro většinu týmů setkání po vánočních prázdninách a zahájení vrcholné přípravy před závěrečnými medailovými boji v různých republikových soutěžích Česka i v zahraničí. Je každoroční motivací pro široké spektrum dívčích volejbalových klubů, zejména z Moravy, k měření sil a získávání zkušeností při mezinárodních utkáních s českou, slovenskou a polskou volejbalovou mládežnickou špičkou.
Turnaje se letos zúčastnilo 20 týmů věkové kategorie „ juniorky a kadetky“ z Česka (Ostrava, Frýdek-Místek Bílovec, Šternberk, Přerov, Prostějov, Nový Jičín, Opava ), Slovenska (Prešov, Bratislava, Povážská Bystrica) a Polska (Tychy,Plock,Waršava-2 družstva) a dvě družstva reprezentace kadetek ČR ročníku 98/99. Utkání se odehrávala na pěti kurtech ve dvou halách a představilo se okolo 230 volejbalistek mládežnické kategorie. Z pěti základních skupin se vytvořily dvě skupiny play-off, o 1.-8.místo a o 9.-16.místo, ve skupině o 17.-20. místo hrál každý s každým. Každé mužstvo odehrálo během turnaje minimálně šest zápasů. Celkově se turnaji odehrálo 75 zápasů.

Vítězem turnaje se stalo polské družstvo Wola Mos Waršawa,které ve finálovém utkání porazilo děvčata z TJ Prostějov 2:1 na sety. V souboji o třetí místo zdolala kadetská reprezentace 98/99 Přerov 2:0. V duelu o páté místo zvítězily ostravské juniorky nad Prešovem 2:0.

První tři družstva a nejlepší kadetské (TJ Sokol F-M) převzaly na závěr turnaje od ředitele TJ Ostrava, ing.Staníčka a  sportovního manažera TJ Ostrava mgr. Matuly věcné ceny. Byly vyhlášeny hráčky All Stars týmu turnaje. Ředitel turnaje Jiří Kozel poděkoval všem hráčkám, trenérům a pořadatelům za disciplinovaný průběh turnaje, který svou prestiž a popularitu získal díky jeho kvalitnímu organizačnímu zabezpečení a možnostem při využití víceúčelového sportovního areálu pořádající TJ Ostrava. Všechny zúčastněné pozval na jubilejní „XXI“ ročník, který se uskuteční v příštím roce.
Výsledky a podrobnější informace naleznete na: http://www.volejbal-ostrava.cz

Fotografie z turnaje naleznete ZDE ...

Fotografie z turnaje naleznete ZDE ... TJ OSTRAVA