Facebook icon
YouTube icon

Křišťálovou vázu si odvezly polské juniorky z Varšavy

Mladé volejbalistky začaly nový rok tradičně o víkendu bojovaly v Ostravě O křišťálovou vázu. Letošního 21. ročníku turnaje se v halách ve Varenské a Gajdošově ulici zúčastnilo dvacet družstev ze tří zemí.
„Čtyři přijela z Polska, tři ze Slovenska a kromě jedenácti špičkových celků z celé Moravy a Slezska startovaly dva reprezentační týmy českých kadetek," vysvětlil Jiří Kozel, šéftrenér volejbalové mládeže pořádající TJ Ostrava.

„Každé družstvo odehrálo minimálně šest zápasů. Po dlouhé přestávce o svátcích to byla skvělá příprava na soutěže, které pokračují už tento víkend," připomenul Kozel, že juniorky TJ Ostrava budou v sobotu bojovat o body v Praze na Žižkově a kadetky v Českých Budějovicích.

Vítězkami turnaje se staly polské volejbalistky z Varšavy, které ve finále porazily juniorky z Prostějova 2:1. „Byl to velice vyrovnaný zápas, prostějovské holky v něm měly dva mečboly, ale neproměnily je," vrátil se ostravský šéftrenér k závěrečné dramatické bitvě.

V mezinárodním měření sil obstály i jeho svěřenkyně, které po vítězství 2:1 nad Prešovem obsadily páté místo. „Porazily nejlepší družstvo ze Slovenska," byl spokojen Kozel s umístěním ostravských juniorek. Kadetky skončily šestnácté.

„Letošní turnaj byl hodně vyrovnaný a z posledních deseti ročníků asi nejlépe obsazený. Svědčí o tom i umístění družstev mezi první šestku se prosadily Polky, Slovenky, český nároďák kadetek a juniorky Prostějova, Přerova a Ostravy, které patří k nejlepším v republice," hodnotil úroveň dvoudenního klání.

„Byla to skvělá možnost srovnání mládežnického volejbalu tří sousedních států, ale bez podpory kraje, města Ostravy a obvodu Moravská Ostrava a Přívoz bychom nemohli počítat s tak kvalitní účastí," ocenil šéftrenér mládeže pořádající TJ Ostrava finanční podporu turnaje.

Autor: Marie Rodovská