Facebook icon
YouTube icon

Křišťálovou vázu získaly juniorky Prostějova (5.1.2016)

Volejbalistky z Moravy ovládly mezinárodní turnaj juniorek a kadetek O křišťálovou vázu, který tradičně první lednový víkend už podvaadvacáté uspořádala TJ Ostrava. Vyhrály juniorky Prostějova, které ve finále porazily Přerov 2:0. V souboji o 3. místo podlehly domácí juniorky Šternberku 1:2. Pátý skončil pražský SK Španielka Řepy, nejlepšl tým kategorie kadetek.

„Celkem startovalo dvacet družstev, včetně slovenské Žiliny a pěti účastníků z Polska," prozradil šéftrenér mládeže TJ Ostrava Jiří Kozel. „Úroveň turnaje byla opět vysoká, všichni přijeli v nejsilnějších sestavách, protože pro většinu týmů to byla poslední příprava na závěrečná dvě kola českých extralig juniorek a kadetek. Každé družstvo odehrálo během dvou dnů sedm utkání," vysvětlil Kozel s tím, že řada celků měla v kádru juniorky, kterě už pravidelně nastupují v extralize žen, i reprezentantky.

„V obou semifinále, ve finále i v zápase o třetí místo se hrál špičkový volejbal. Potěšilo mě také, že během dvou dnů se na děvčata přišlo podívat celkem asi dvě stě diváků," byl spokojený šéftrenér domácích juniorek, které obsadily 4. místo. „Hráli jsme velice slušně, ale náš mladý tým, ve kterém je pět kadetek, se potřebuje vyhrát, zatímco Šternberk už má zkušenosti z extraligy žen. Věřím, že příští rok budeme bojovat o vyšší příčky," řekl Kozel.

Nejlepší hráčkou celého turnaje byla vyhlášena opavská Kristýna Adamčíková, která obléká dres prostějovských juniorek a v létě reprezentuje Česko v beachi. Cenu pro nejlepší smečařku získala Kamila Slatinská z T J Ostrava.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník

 

TJ Ostrava - 22. ročník turnaje ve volejbale kadetek a juniorek o Křišťálovou vázu