Facebook icon
YouTube icon

Letní příprava extraligových žen

Extraliga Ženy "A"
V přípravě na novou sezónu jsme odehráli řadu přípravných zápasů s kvalitními domácími i zahraničními soupeři: KP Brno, Přerov, Bratislava, Gliwice, Orpo (Finsko) atd.
Hlavním cílem bylo především sehrát se, protože se v týmu objevily nové tváře (Pospíšilová, Wanczyk), včetně mladých odchovankyň z juniorské kategorie Klára Žarnovická, Karin Žolnerčíková.
Dobré herní výkony také podávají Zemanová, Nečasová, Faltínová, Chevalierová, Adamčíková.
Máme v průměru mladý, ale dobře složený tým, zkušenější hráčky mohou pomáhat těm mladším. Také od těch starších ale očekávám, že se výkonnostně posunou dál. Jsem rád, že se po mateřské vrátily Helena Kojdová (kapitánka) a Iva Kalusková. Jsou to pro nás  velmi užitečné hráčky, snad se jim podaří  skloubit rodinu s trénováním a hraním.
Naším týmovým charakteristickým rysem by měla být pracovitost,  trpělivost a dravost.
Domácí soutěž bude letos vyrovnanější než v minulé sezóně, i díky novému systému s tříkolovou základní částí a následným play-off. Věřím, že v letošním ligovém ročníku zanecháme pozitivní stopu, přestože nechci vyhlašovat nějaké konkrétní cíle.
I když příprava vypadala dobře, jak na tom skutečně jsme, nám ukáží až první extraligové zápasy, na které se už těšíme. Stejně jako v minulých letech budeme čerpat energii i z podpory našich skvělých věrných fanoušků.

Zdeněk Pommer, trenér žen