Facebook icon
YouTube icon

Letní příprava týmů TJ Ostrava

Juniorky "B" a "C"

 

Družstva juniorek B i C nastoupila do letní přípravy v pondělí 5.8.2019. Trénovalo se sedmkrát v týdnu ve dvou rozdělených skupinách, neboť děvčat nastoupilo do přípravy celkem 23. Hlavní stan jsme rozbili v hale na jízdárně, kde jsme se věnovali především technice a kondici. Přípravu doplňoval dvakrát týdně beach. V plném nasazení jsme vydrželi 4 týdny až do konce prázdnin.
Od září jsme se již více věnovali souhře družstev a herním kombinacím. Postupně se vykrystalizovalo složení obou družstev – tedy juniorky B (1.liga juniorek) a juniorky C (KP juniorek). V průběhu září nás doplnily další 3 hráčky, které k nám přestoupily. Přes některé tréninkové výpadky několika hráček lze konstatovat, že příprava byla velmi kvalitní, a hráčky odevzdávaly tréninku maximum.

V rámci letní přípravy jsme absolvovali několik turnajů. Výsledky byly spíše slabší, ale to se dalo očekávat, neboť jsme většinou nastupovali proti soupeřkám herně vyspělejším hrajícím mládežnické extraligy a 1.ligy. Věděli jsme, že důležité bude, jak se ukážeme v soutěžích.
Pevně věříme, že se nám v nich bude dařit.

Družstvo juniorky B začíná 1.ligu juniorek již v sobotu 21.9.2019 v Opavě.
Rozlosování a výsledky naleznete na :
http://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=1-jky&skupina=1-jky-f

Družstvo juniorky C začíná KP juniorek v neděli 29.9.2019 v Ostravě-Porubě.
Rozlosování a výsledky naleznete na:
http://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=MS-JKY&sezona=2019%2F20

Turnaje a umístění v letní přípravě.

Družstvo juniorky B
10.8.2019 turnaj v Kojetíně – 5.místo (čtvrtfinále – 12 družstev)
TJ Ostrava B – VK UP Olomouc 1:1
TJ Ostrava B – VK Prostějov 0:2
TJ Ostrava B – TJ Ostrava kadetky 2:0
TJ Ostrava B – TJ Ostrava juniorky A 0:2 (čtvrtfinále)

24.8.2019 turnaj v Olomouci – 9.místo (11 družstev)
TJ Ostrava B – TJ Sokol Šternberk kadetky 0:2
TJ Ostrava B – TJ Sokol Frýdek-Místek juniorky 0:2
TJ Ostrava B – TJ Sokol Česká Třebová 0:2
TJ Ostrava B – TJ Sokol Šlapanice 0:2
TJ Ostrava B – TJ Ostrava C 2:0
TJ Ostrava B – VK Prostějov 2:0

7.9.2019 turnaj v Púchově – 3.místo (5 družstev)
TJ Ostrava B – Čadca 0:2
TJ Ostrava B – Privedza 2:1
TJ Ostrava B – Púchov 0:2
TJ Ostrava B – Vyškov 2:0

13.-15.9.2019 turnaj v Ostravě 10.místo (12 družstev)
TJ Ostrava B – TJ Sokol Frýdek Místek kadetky 1:2 (-21,19,-13)
TJ Ostrava B – BVC Chodov kadetky 0:2 (-17,-14)
TJ Ostrava B – ČR 06 A 2:1 (-16,19,11)
TJ Ostrava B – VK Madeta České Budějovice 1:2 (23,-12,-10)
TJ Ostrava B – KP Brno 0:2 (-20,-20)
TJ Ostrava B – Volejbal Přerov 0:2 (-20,-23)
TJ Ostrava B – Volejbal Plzeň 2:0 (13,20)
TJ Ostrava B – ČR 06 B 1:2 (-19,22,-13)


Družstvo juniorky C
10.8.2019 turnaj v Kojetíně – 10.-12.místo (12 družstev)
TJ Ostrava C – TJ Sokol Šternberk kadetky 0:2
TJ Ostrava C – VK Prostějov kadetky 0:2
TJ Ostrava B – TJ Ostrava juniorky A 0:2

24.8.2019 turnaj v Olomouci – 11.místo (11 družstev)
TJ Ostrava C – VSC Zlín 0:2
TJ Ostrava C – VK Prostějov 2:0
TJ Ostrava C – TJ Sokol Šternberk juniorky 0:2
TJ Ostrava C – VK UP Olomouc 1:1
TJ Ostrava C – TJ Sokol Dolní Újezd 0:2
TJ Ostrava C – TJ Ostrava B 0:2
TJ Ostrava C – VK Prostějov 0:2

15.9.2019 turnaj v Bílovci – 8.místo (10 družstev)
TJ Ostrava C – Zywiec 0:2
TJ Ostrava C – Valašské Meziříčí 0:2
TJ Ostrava C – Vyškov 1:1
TJ Ostrava C – Junior Brno 1:1

Autor a trenér: Radek Brzobohatý


Mladší žákyně "B"
Mladší žákyně B zahájily svou premiérovou sezonu 2019/2020 poslední týden v srpnu, kdy se poprvé sešly se svou novou trenérkou Petrou Urbanovou a asistentkou Klárou Uhlářovou v hale na Varenské.
První tréninky byly spíše seznamovací a zaměřené kondičně, chodili jsme běhat do parku, učili se posilovat a zdolávat schody, občas jsme zařadili švihadla a medicinbaly. Téměř všechny dívenky absolvovaly loňskou sezonu v přípravce, a tudíž je pro ně v letošní sezoně většina věcí novinkou. Mají více tréninků a zcela nově je bude čekat soutěž – Krajský přebor mladších žákyň. Poslední dva týdny se již věnujeme především herním činnostem a to zejména podání a odbití prsty.
Úvodní turnaj nás čeká již 12. 10. 2019, příprava je tedy v plném proudu. V brzké době ještě musíme zvládnout vymyslet bojový pokřik a zvolit si kapitánku. Na nadcházející sezonu se velice těšíme.
                                                                                                                         
Autor a trenér: Petra Urbanová

 

Starší žačky a Kadetky "B"
V minulých dnech nám skončila hrubá letní příprava na novou sezonu 2019/2020. Z pohledu trenérů družstva musím konstatovat, že příprava byla velice náročná, ale ze všech stran a pohledů zvládnutá a hráčky týmu se poctivě podrobovaly silným tréninkovým dávkám a poměrně dobře zvládaly všechny úkoly a činnosti, které byly požadovány. Někdy i a cenu slziček, vzteku a vyčerpání, ale posun hráček jak ve směru kondice, techniky ale i teorie a herních prvků je znatelný. Není stále ještě dokonalý ale vzhledem k věku a úrovně hráček při nástupu jsou trenéři spokojeni.
V součané době tým prochází především herní a taktickou přípravou, kdy hráčky musí zvládnout hru ve svých určených specializacích, herní postavení dle průběhu a vývoje hry a stále pilovat techniku základního odbití. Jak bude družstvo připraveno ukáže až prní utkání soutěže, kdy jako tým Staších žaček "B" nastoupí v neděli 22.9. do kvalifikace KP St. žaček. O týden později už odstartuje i soutěž KP Kadetek.

Autor a trenér: Božik J.

Mladší žákyně "A"
Po dvou měsících volna zahajujeme sezónu 2019/2020 soustředěním ve Frýdlantu nad Ostravicí v termínu 19.-24.8. společně s hráčkami Sokola Staré Bělé.
V těchto dnech se zaměřujeme na atletickou průpravu v dopoledních hodinách, odpoledne na základní techniku odbití míče. Najde se i čas na opékání špekáčků, noční pinkání s následnými tanečky a regeneraci formou bazénu s vířivkou.
Kromě menších nepříjemností (namožený kotník, zlomený nehet, chrápání spolunocležníka) nemusíme řešit nic závažného, a tak se můžeme plně věnovat volejbalu.
Následující týden 26.-30.8. bojujeme dopoledne s horkem na beach kurtech již v našem areálu na Varenské, odměnou nám je bazén. Pro odpolední blok už využíváme halu. Poslední týden prázdnin si pestříme ještě výšlapem na Lysou a návštěvou laser game.
Chválím hráčky za práci v celé přípravě. Mnohé již neberou volejbal jako kroužek, chtějí pracovat a posouvat se dál.

Autor a trenér: Ondra Šimák

Příprava družstva EX Kadetek
Zahájení soustředění: Frýdlant nad Ostravicí, 5.8.2019
Na soustředění jsme nastoupili v počtu 13 dívek. Soustředění bylo zaměřeno na vytvoření kolektivu a pozitivní nálady v týmu, z herních dovedností se hráčky pod vedením trenérů věnovaly základním dovednostem při hře v poli, na příjmu a obraně na síti. Samozřejmostí bylo zvyšování fyzické kondice hráček.

Tréninkové jednotky během měsíce Srpna:
Dívky absolvovaly vesměs dvoufázové tréninky každý den, kdy postupně byl kladen důraz na techniku všech herních činností.

Přípravné turnaje:
Naše družstvo se zúčastnilo několika turnajů, kde vždy dobře reprezentovalo klub a sehrávalo se. Důraz byl kladen na rovnoměrné rozložení herního vytížení na všechny hráčky, než na výsledek na turnaji a i přesto jsme byli vždy v popředí.

Testovací turnaj:
I na tomto turnaji byly protočeny všechny hráčky a předváděly velice bojovné výkony, které byly oceňovány jak trenéry ostatních týmů tak přítomnými rodiči. I přes rotaci hráček jsme se umístili na 3. místě kdy s vítězem jsme prohráli dvoubodovým rozdílem v tiebreaku a druhým tým porazili naopak ve třetím setu my

Autor a trenér: Kamil Boštík