Facebook icon
YouTube icon

Libero Kamila Spáčilová: Postup jsme vybojovaly hlavně srdcem (11.4.2015)

Pod vysokou sítí hledala nový impulz. Našla ho v Ostravě, kam se v létě vrátila po třech letech ve Frýdku-Místku, a sezonu si teď užívá – v extralize bude poprvé bojovat o medaili.

„Je to něco úžasného, ohromný zážitek a úspěch, na začátku sezony jsme s tím vůbec nepočítaly," přiblížila zkušená volejbalistka Kamila Spáčilová, která obléká dres libera, že po loňském 6. místě byl cíl Ostravy skromnější.

Play-off s KP Brno se pro vás nevyvíjelo nejlépe, na jihu Moravy jste prohrály 1:3 a 2:3. Po domácích výhrách 3:2 a 3:1 jste ale stav srovnaly a své soupeřky pak porazily 3:1 i v jejich hale. Čím jste čtvrtfinále zlomily ve svůj prospěch?

Byla to těžká série na pět zápasů. Věděly jsme, že KP Brno má o něco lepší hráčky, v našem týmu jsou hlavně mladé holky, ale byly jsme bojovnější a víc chtěly, proto jsme vyhrály. Postup jsme si vybojovaly hlavně srdcem, bylo to něco úžasného, ten pocit je nepopsatelný.

V semifinále jste narazily na šestinásobné mistryně z Prostějova. V nadstavbě jste s nimi svedly pětisetovou bitvu a za porážku v tie-breaku získaly bod, teď jste s nimi třikrát prohrály 0:3.

Asi už jsme byly trošku smířené s tím, že budeme hrát o třetí místo, a někdy to byla i taková bezmoc – co proti nim máme hrát? Sice jsme nezopakovaly to, co jsme s nimi předvedly v nadstavbě, ale ony už na nás byly o hodně lépe připravené.

Možná se nás i trochu obávaly, když jsme s nimi předtím ve dvou zápasech hrály dobře. Holky z Prostějova jsou v reprezentačních výběrech svých zemí, některé byly i na olympiádě a soustředí se spíš na Ligu mistryň než na českou soutěž.

Bylo to vidět ve třetím zápase v Ostravě – vyhrály 3:0 a z postupu do finále se ani neradovaly, braly ho jako samozřejmost.

Sezonu máte letos hodně dlouhou. Dokáže se tým po třech porážkách znovu zvednout a o bronz zabojovat?

Medaile je pro všechny motivace. Proti Prostějovu nám sice trochu spadla, ale teď se do toho zase pustíme. Čeká nás posledních čtrnáct dní sezony, takže do toho dáme všechno, abychom se o ni popraly. Cíl jsme si už splnily a uvidíme, jestli to bude ještě něco víc.

Své soupeřky v boji o třetí místo se dozvíte až dnes večer, kdy v Praze skončí druhá semifinálová série. Co kdyby to byl Frýdek-Místek, kde jste předtím tři roky působila?

S Frýdkem už jsme v sezoně hrály, takže by mi vůbec nevadil, stejně jako Olymp. Myslím, že i v sérii o třetí místo bude skvělá atmosféra, protože nám to všichni přejí. Ostatní soupeři s tím, že budou ve čtyřce, počítali, my jsme překvapily a byly z toho nadšené. Doufám, že přijde zase tolik lidí, jako když jsme hrály s Brnem, a pomůžou nám.

V ostravském týmu patříte k hráčkám, které se vedle volejbalu věnují i své profesi. Daří se vám obě věci skloubit?

Dělám v jedné makléřské společnosti jako finanční poradce. Vyhovuje mi, že si můžu přizpůsobit pracovní dobu, takže stíhám všechno, i tréninky. K volejbalu je to ideální zaměstnání (úsměv).

Autor: Marie Rodovská
Vícena:http://moravskoslezsky.denik.cz/ostatni_region/libero-kamila-spacilova-postup-jsme-vybojovaly-hlavne-srdcem-20150412.html