Facebook icon
YouTube icon

Máme mladý a dravý tým, hlásí trenér volejbalistek TJ Ostrava Pommer (24.9.2021

V týmu chybí blokařky Nečasová (Liberec), Kalusková, smečařky Hrdličková (obě ukončily kariéru), Žolnerčíková, univerzálka Žarnovická (obě USA) a libero Chevalierová (Šelmy Brno). Přišly naopak univerzálka Kotlabová (Přerov), smečařka Nečiporuka (Riga/Lotyšsko) a slovenské reprezentační libero Jančová. Trio českých junorek Vytisková, Jedličková, Bauerová nyní doplnily smečařka Jasečková a blokařka Chládková, 14leté kadetky z národního týmu.

„Věřím, že budeme velmi mladý a dravý tým, podpořený zkušenostmi smečařky Štrbové, blokařky Zemanové a univerzálky Kotlabové,“ řekl trenér Zdeněk Pommer s tím, že zůstaly i nahrávačky Kašparová a Pospíšilová. „Připravovali jsme se měsíc a půl, sehráli kvalitní zápasy především v Polsku a na Slovensku. Všechno ale ukáže až liga, na kterou se moc těšíme. A hlavně na fanoušky, dva roky jsme byli bez nich,“ vysvětlil Pommer.

První zápas čeká Ostravu tuto sobotu v Brně s KP, doma přivítá ve čtvrtek Prostějov. „Liga bude vyrovnaná, přišlo hodně cizinek. Cíl? Co nejlepší pozice do play-off,“ dodal kouč.

Volejbalový tým TJ Ostrava:
Nahrávačky: Petra Kašparová, Anna Pospíšilová, Eliška Vytisková
Smečařky: Andrea Štrbová, Aneta Bauerová, Petra Nečiporuka, Nela Jasečková
Univerzálka: Sandra Kotlabová
Blokařky: Kateřina Zemanová, Elen Jedličková, Adéla Chládková, Veronika Fukalová
Libero: Skarleta Jančová
Trenér: Zdeněk Pommer.

Odešly: Adéla Chevalierová (Šelmy Brno), Karin Žolnerčíková, Klára Žarnovická (obě studium v USA), Michaela Nečasová (Liberec), Helena Hrdličková, Iva Kalusková (oba ukončily kariéru).
Přišly: Skarleta Jančová (Pezinok/SR), Sandra Kotlabová (Přerov), Petra Nečiporuka (Riga/Lotyšsko), Adéla Chládková (Šternberk), Nela Jasečková (Liberec).

Autor: Marie Rodovská
Foto: Deník/Pavel Netolička
Zdroj: https://moravskoslezsky.denik.cz