Facebook icon
YouTube icon

Maminky si volejbal víc užívají (30.9.2019)

Volejbalistky domácí TJ Ostrava porazily v sobotním 2.kole extraligy Sokol Frýdek-Místek 3:0. Do boje vedly v derby své týmy kapitánky, které se pod vysokou síť vrátily po mateřské přestávce.

„Měly jsme kvalitní servis, který jsme si udržely celý zápas, a podpořily ho dobrou obranou na síti," usmála se Helena Kojdová, bývalá reprezentantka a osmadvacetiletá maminka osmiměsíční dcery. „Emičku hlídá moje mamka," prozradila smečařka Ostravy s tím, že v roli au pair se střídá celá rodina.
V hale nebyl ani její partner, kapitán fotbalistu Frýdlantu Jan Hrdlička. Hrál divizní duel s Bohumínem. „Doufám, že večer se sejdeme "doma se šesti body," přála si ostravská smečařka. Nevyšlo to, Frýdlant prohrál 1:3.

V hledišti chyběla i Rozárka, dcera Markéty Uhrové, sedmadvacetileté nahrávačky Frýdku-Místku. „Má rok a tři čtvrtě, na volejbal doma pravidelně chodí, je to náš nejmenší fanoušek. Dnes nemohla, tak ji hlídá tatínek," prozradila Uhrová.
Na palubovku se vrátila už v minulé sezoně. „Nejtěžší bylo nabrat zpátky kondičku. Makala jsem, jak to šlo, ale už to není jako zamlada," přiznala s úsměvem. „Je to fyzicky náročnější, ale jsem teď klidnější a víc si to užívám," svěřila se Uhrová.

„Připravila jsem se, takže to nebylo tak kruté. Navíc jsem měla zkušenost po roční pauze se zraněným kolenem. Nejsem u všeho dění a na každém tréninku, ostatní holky makají víc, ale cítím podporu týmu," ocenila Kojdová dobrou partu, která v Ostravě drží při sobě.

I ona už má jiné životní zkušenosti a priority. „V Olomouci nás kdysi postihla smutná událost, když jsme ztratily jednu hráčku. Proto se mi od té doby svět po prohraném zápase nezhroutí," dodala Kojdová. To se nestalo ani Uhrové. „Doufala jsem, že to bude vyrovnanější, ale nastoupily jsme se strachem. Ostrava měla výborný servis, my na něm chybovaly a nedokázaly tlačit tak jako ona nás. Od toho se odvíjely další herní činnosti, nebyly jsme schopny se chytit," mrzela prohra nahrávačku Sokolek

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník