Facebook icon
YouTube icon

Marie Toufarová "Laťku jsme si teď nasadily vysoko. Doufám, že ji udržíme" (17.10.2015)

Reprezentační smečařka Marie Toufarová se k týmu Ostravy připojila až po ME a po výhře nad Prostějovem říká:

Laťku jsme si teď nasadily vysoko. Doufám, že ji udržíme

Byl to její první zápas v novém klubu a užila si ho parádně. Smečařka Marie Toufarová, která v minulém ročníku extraligy volejbalistek hájila barvy KP Brno, ke čtvrteční domácí výhře TJ Ostrava nad sedminásobnými mistryněmi z Prostějova 3:2 (22, -13, -23, 21,11), přispěla 16 body.

„Je to super vstup do sezony," radovala se druhá nejúspěšnější hráčka v týmu, nejlepší byla smečařka Petra Kojdová s 25 body. K družstvu se 23letá česká reprezentantka připojila jako poslední až po mistrovství Evropy v Belgii. „S holkama jsme se sehrávaly na jediném turnaji v Linci, ale podařilo se nám to dobře," vrátila se Toufarová k závěrečné prověrce v Rakousku, kterou Ostrava minulý víkend vyhrála.

S Prostějovem jste prohrávaly 1:2 na sety, přesto se vám zápas proti daleko zkušenějším soupeřkám, které jsou všechny v reprezentacích svých zemí, podařilo otočit. Co vedlo k obratu?
Není to moc časté, když favorit vyhrává 2:1, tak si to už většinou pohlídá. My jsme jim to ale nechtěly dát. Věděly jsme, že jestli nad nimi můžeme vyhrát, tak je to dneska, protože se necítily dobře. My jsme naopak měly formu a ukázaly ji. Na sezonu jsme se všechny těšily, ta pozitivní síla a energie byly na nás dnes vidět a tím jsme to i vyhrály. Takhle chceme hrát pořád.

Ve druhém setu vám ale soupeřky dovolily uhrát pouhých třináct bodů...
Nemyslím, že by Prostějov začal nějak výrazně lépe útočit, ale my jsme po vydřené výhře v prvním setu polevily a začaly dělat chyby. Bylo to z naší strany. Ve třetím setu jsme ale motivaci na vítězství získaly zase zpátky.

V Ostravě Jste krátkou dobu. Byl pro vás přechod z národního družstva do klubu obtížný?
Reprezentace byla dlouhá, ale s trenérem jsem se domluvila a měla pár dní na odpočinek. Hlavní bylo, abychom se s holkama sehrály, což jsme dělaly na trénincích i na turnaji v Linci. Myslím, že ten týden nám stačil a teď už to bude pořád lepší a lepší.

Už jste se ve své kariéře někdy radovala z výhry nad Prostějovem?
Ne, je to moje premiéra. První zápas, nový tým a první vítězství nad Prostějovem; takže super (směje se).

V Ostravě s vámi počítají jako s tahounkou týmu. Nebojíte se této role?
To je i Péťa Kojdová. Na kůlu jsme dvě a myslím, že se výborně doplňujeme, útok i na účku máme vyrovnaný. Týmu chci pomáhat co nejvíc, a když budu jednou z tahounek a hra bude stát na mně, tak budu jenom ráda.

Sezonu jste zahájily skvěle. Jaké v ní má Ostrava ambice?
Chceme předvádět dobré výkony a získat i medaili. Zápasem s Prostějovem jsme ukázaly, že do toho jdeme naplno. I nám samotným potvrdil, že na to máme, a pokud budeme hrát výborně jako tým a dáme do toho energii, může být na konci sezony dobrý výsledek. Samozřejmě se výhrou nesmíme uspokojit, extraliga teprve začíná a tohle bylo jen první utkání.

V sobotu zažijete poprvé derby ve Frýdku-Místku, které je pro oba týmy vždycky prestižní záležitostí. Těšíte se?
Proti Prostějovu jsme chtěly ukázat dobrý volejbal a víc se sehrát. Věřím, že v sobotu ve Frýdku předvedeme ještě sehranější a týmovější výkon. Do zápasu jdeme s tím, že ho chceme stoprocentně vyhrát a získat tři body. Laťku jsme si teď nasadily vysoko, ale doufám, že ji udržíme.

Autor: Marie Rodovská
Moravskoslezskyý deník