Facebook icon
YouTube icon

Miloš Matula: "Největší zájem je o beach"

Zaradovali se, ale vyhráno nemají.
 
„Venkovní.sportoviště jsme otevřeli hned, jak to povolila vláda," vysvětlil ředitel TJ Ostrava Miloš Matula, že od 8. dubna areál ve Varenské ulici opět slouží veřejnosti.
„Otevřené jsou kurty na tenis a pádel, celý areál na beach, dva antukové kurty na volejbalové debly a nové multifunkční hřiště na tenis, basket, volejbal a futsal," vyjmenoval možnosti sportování.


Nejvíc vytížené jsou pískové kurty na beachvoíejbal. „Některé dny až z osmdesáti procent. Zklamaní jsme ale z tenisu, čekali jsme, že bude chodit víc lidí," přiznal ředitel. Sám vše v areálu otestoval. „Snažím se hýbat, uzavření pro mě bylo taky smrt. Hrál jsem už pádel, beach i všechno na multifunkčním hřišti," prozradil Matula.
I přes postupné uvolňování zažívá tělovýchovná jednota těžké období. „Velké akce nám byly zrušeny už od 1. března a za první měsíc jsme přišli asi o milion korun na čistých pronájmech všech sportovišť, včetně golfového hřiště v Šilheřovicích. Bohužel haly budou ještě nějakou dobu zavřené, takže ztráty můžeme počítat na dva až tři miliony. I když lidé budou chodit na venkovní sportoviště, nenahradí tu velkou ztrátu. V areálu máme restauraci, beachbar, stolně-tenisový obchod, kadeřnictví a všechny tyto věci se dohromady nasčítají," řekl ředitel.

Autor: Marie Rodovská
Foto: Pavel Netolička
Zdroj: Moravskoslezský deník