Facebook icon
YouTube icon

Místo postupu volejbalová lekce. Šelmy vrátily sérii z Ostravy do Brna (14.3.2021)

Na esa vyhrály čtvrté utkání čtvrtfinále play-off extraligy 7:3, ale domácí tvrz volejbalistky TJ Ostrava v neděli neubránily. Šelmám z Brna podlehly 0:3 a o postup do semifinále teď musí zabojovat ve středu na jihu Moravy.

„Rozhodující byl náš přístup. Proti minulému zápasu u nás, který jsme prohráli 1:3, byl tým naprosto změněný. Šli jsme do toho s vervou, že nechceme takovým způsobem vypadnout, ale musíme to urvat,“ radoval se brněnský trenér Ondřej Boula po srovnané sérii 2:2 na zápasy. „Holky musím pochválit, byla to paráda,“ zářil kouč Šelem.

Začátek duelu ale patřil Ostravě, vedla až o šest bodů, naposledy 16:12. Pak ale udělala pár zbytečných chyb, které číhající Šelmy potrestaly a úvodní sadu otočily na 19:16. „Místo, abychom zase ujeli o čtyři pět bodů, trochu jsme se ukolébali, nedohráli ji a to se nám v dalším setu vymstilo,“ zlobil se domácí kouč Zdeněk Pommer po prohrané sadě 23:25.

„Občas nám chvilku trvá, než se zorientujeme, zvlášť u venkovních zápasů. Je dobré, že jsme zůstali klidní a agresivní na servisu i v útoku. Začátek jsme přežili a pak už nám všechno fungovalo,“ byl spokojený Boula poté, co Šelmy další dvě sady získaly 25:18 a 25:19.

„Soupeř se zlepšil především v obraně a zatlačil nás servisem,“ viděl důvod prohry ostravský trenér. Na body z bloků Brno jeho tým porazil 15:6. „Je to nejvyšší mančaft v lize a dnes dobře blokoval, my naopak bránili hůř,“ dodal Pommer.

Celá série se rozhodne ve středu v Brně. „Musíme za tím udělat čárku a připravit se na další zápas. Jdeme dál, startovní čára je teď zase stejná pro oba týmy,“ konstatoval kouč TJ Ostrava.

Extraliga volejbalistek - čtvrté utkání čtvrtfinále play-off (na 3 výhry):

TJ Ostrava - Šelmy Brno 0:3 (-23, -18, -19)

Stav série: 2:2.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz