Facebook icon
YouTube icon

Místrovství ČR - Kvalifikace starší žáčky, skupina MCR-ZKY-B

Místrovství ČR - Kvalifikace starší žáčky, skupina MCR-ZKY-B    1.místo ve skupině

Termín: 11.-12.5.2019
Pořadatel: TJ Ostrava

Fotografie z utkání ZDE...

TJ Ostrava – Havlíčkův Brod 2:0 ( 16,13)
V prvním zápase jsme nastoupily s tím, že se chceme jednoznačně probojovat na MČR a tím jsme začaly hrát jak chtěla trenérka. Nekazily jsme podání, dokonce se nám hodně dařilo a dávaly jsme i přímé body. Soupeř byl trochu slabší a tak jsme jej v obou setech přehrály jednoznačně.


 
TJ Ostrava – Olymp B 2:0 ( 18,18)
Oba sety se nám dařilo na příjmu a tím nám vycházel i útok. Servisy jsme moc nekazily, tak na nás mohla být trenérka hrdá, že to co jsme trénovaly poslední dva tréninky se ukázalo jako správné.
 
Zlín - TJ Ostrava 0:2 (-18,-13)
Opět jsme nastoupily v základní sestavě, příjem nám už trochu vázl, kazili jsme i zbytečně servis a tím soupeři darovaly body. Ale i tak jsme oba sety držely dostatečný odstup a mohly v klidu zakončit obě koncovky.
 
Znojmo – TJ Ostrava 0:2 (-21,-23)
Poslední zápas sobotního dne nás čekalo Znojmo. Už jsme byly unavené, ale i přesto jsme chtěly podat 100% výkon. Soustředily jsme se na příjem i na servis. Tlačily jsme soupeře servisem, tak aby nemohl útočit. Vycházelo nám útočení i ze zadních řad.  Koncovky byly opět napjatější, ale obě jsme zdárně dotáhly do svého vítězství.
 
Příbram – TJ Ostrava 1:2 (13,-24,-8)
Nejsilnější soupeř celé kvalifikace, ale našim cílem bylo vyhrát nad všemi a postoupit z 1. místa. Od začátku jsme se snažily tlačit servisem, příjem nám trochu vázl a tak jsme úvodní set ztratily. Do druhého setu jsme nastoupily s tím, že musíme vyhrát, ale soupeř nás přehrával. Utekl nám na rozdíl 10 bodů. Snažily jsme se jej dotáhnout, ale zbytečně jsme chybovaly. Potom přišla na servis naše nahrávačka a skvělým servisem a některé byly i esa vyrovnala skóre na 24:24 a podávala dále. Tento set jsme nakonec vyhrály 26:24 a šli poprvé do zkrácené hry. Tu jsme si už nenechaly vzít a jednoznačně jsme vyhrály.
 
TJ Ostrava – Pardubice  2:1 (23,-21,13)
Poslední zápas celé kvalifikace nás čekal nejslabší soupeř. Do zápasu nastoupila změněná sestava. Začaly jsme dobře, ale soupeř nás tlačil na servise a pár útoků se mu také povedlo, ale 1. set jsme vyhrály,  v 2.setu jsme trošku usnuly na přijmu a koncovku jsme nechaly zbytečně utéci, tak nás čekal opět zkrácený set. Na začátku jsme sice soupeři utekly, ale ten nás dotáhl a zbytečně jsme si udělaly drama, ale zisk 2 bodů byl náš.
 
Sestava: Tichá M., Výtisková E., Richterová N., Fukalová V., Bauerová A., Jedličková E., Gavlasová A., Gavlasová Adéla, Zedníková Beata, Vajdová K., Šubertová A., Moravčíková A., Linková K.

Autor: Jedličková Elen
Trenér: Krátká Iveta

Hala: Tělocvična SŠE Ostrava        
Adresa: Na Jízdárně 423 Ostrava - Moravská Ostrava  

Hala: Hala mládeže   
Adresa: Gajdošova 1893/16, Ostrava


Výsledky a tabulku naleznete ZDE...