Facebook icon
YouTube icon

Mistrovství ČR starších žákyň 2019 v Přerově: 24. - 26.5.2019

Volejbal Přerov po několika letech opět hostí vrcholnou mládežnickou akci. Od pátku 24. května do neděle 26. května 2019 bude v Přerově bojovat 16 nejlepších týmů starších žákyň o titul mistryň ČR.

 

Výsledky utkání TJ Ostrava
TJ Ostrava – Hradec Králové 2:1
První zápas jsme hrály standartně naši hru. Vše nám vycházelo, jen jsme zbytečně si zkomplikovaly 2. set, kdy jsme přestaly dávat podání a soupeř nám utekl na rozdíl 6 bodů. A my tento rozdíl nedokázaly stáhnout. Zkrácený set, byl již v naší režii.
 
TJ Ostrava – Česká Třebová 0:2

Tento zápas jsme projely na plné čáre, hrály jsme jak kdybychom v životě neviděly balón. Tímto zápasem jsme si zařídily boj až o 13-16. místo.
 
Liberec – TJ Ostrava 2:0
Poslední zápas skupiny jsme odehrály s nejtěžším soupeřem, mohly jsme jen doufat že se Liberci nebude dařit, ale bylo to spíš opakem. My jsme nebyly schopné přijmout jejich podání a sen o lepším umístění se rozplynul.
 
TJ Ostrava – Žatec  2:1
Boj o spodní příčky jsme začaly hrát pěkně, v 1. setu jsme přehrávaly soupeře, ale v 2. setu jsme opět jakoby usnuly a nechaly jsme zbytečně soupeře rozehrát a musely jsme tak hrát opět zkrácenou, v té jsme soupeře tlačily servisem a zápas vyhrály.
 
TJ Ostrava – Kralupy 1:2

První set jsme se tahaly o každý balón, v koncovce jsme udělaly pár chyb ( nedokázaly jsme přihrát a začaly jsme kazit servis). 2. set. Jsme měli ve své režii, vycházel nám servis i útok na středu se nám dařil a tak jsme srovnaly. Třetí set byla přetahovaná o každý balón. V koncovce jsme nebyly schopné přijmout a tak jsme ten zápas ztratily.

TJ Ostrava – Prostějov 2:1
Poslední zápas celého mistrovství, jsme odehrály s nejlehčím soupeřem. Do zápasu nastoupily hráčky, které celou dobu seděly na lavičce. Trenérka jim chtěla dát možnost se ukázat, ale holkám se to moc nepovedlo a tak postupně šly z hřiště a nastoupil opět základ, který nedokázal ztrátu bodů dohnat a první set tedy prohrál. Druhý a třetí set jsme měly pod kontrolou a dokázaly jsme tým Prostějova porazit.

Sestava: Tichá, Výtisková, Jedličková, Fukalová, Bauerová, Gavlasová Adéla, Zedníková Beata, Richterová, Gavlasová Anna, Gongalová, Vajdová, Krkošková,  Moravčíková, Linková

Autor:  Jedličková Elen
Trenér: Iveta Krátká

Výsledky žákyň TJ Ostrava můžete sledovat ZDE... skupina: MCR-ZKY-FC

Výsledky žákyň TJ Ostrava můžete sledovat  ZDE... skupina: MCR-ZKY-FG

TJ OSTRAVA - 14.místo

Slavnostní zahájení je naplánováno v pátek na 12.30 hodin a účast přislíbil mimo jiné i primátor města Přerova Petr Měřinský. Boje v základních čtyřčlenných skupinách odstartují ve 14 hodin v Městské sportovní hale a v tělocvičně SŠT v ulici K. Kouřilka.

Následovat budou v sobotu utkání ve dvou semifinálových skupinách, do nichž postoupí tři nejlepší celky z každé skupiny. Družstva ze čtvrtých příček základních skupin si to rozdají o pořadí na 13. - 16. místě.

V neděli jsou pak na programu semifinálová střetnutí a dále zápasy o konečné pořadí. Finálový duel by měl začít v neděli přibližně v 13.45 hodin na centrálním kurtu Městské sportovní haly.

Favorita v této věkové kategorii je těžké tipovat, o některou z medailí by mohla bojovat družstva Chodova, Uherského Hradiště, Liberce a Plzně, překvapit však může kdokoliv.

Jak už se stává u mládežnických akcí zvykem, i v Přerově bude sledovat své možné nástupkyně a předávat medaile úspěšná odchovankyně pořádajícího oddílu. Bude jí Barbora Gambová, bývalá reprezentantka, hráčka mistrovského Prostějova, bronzová medailistka z ME juniorek.

Autor: Jaroslav Matěj

Výsledky žákyň TJ Ostrava můžete sledovat ZDE... skupina: MCR-ZKY-FC

Výsledky žákyň TJ Ostrava můžete sledovat  ZDE... skupina: MCR-ZKY-FG

TJ OSTRAVA - 14.místo