Facebook icon
YouTube icon

Na Český pohár už volejbalistky nemyslí. V sobotu je čeká derby

0 postupu Ostravy do semifinále přes Olymp rozhodl v Praze zlatý set - vyhrály ho 15:9. V extralize hostí v sobotu Sokol Frýdek-Místek

Cestu do semifinále Českého poháru měly těžkou, ale volejbalistky TJ Ostrava ji zvládly. O jejich postupu mezi nejlepší kvarteto týmů rozhodl v Praze až zlatý set, ve kterém v neděli porazily Olymp 15:9.

„Tomu jsme se chtěli vyhnout," přiznal ostravský trenér Zdeněk Pommer. Jeho svěřenkyně první zápas čtvrtfinále doma vyhrály 3:2, jenže v pražské odvetě podlehly 2:3. „Měli jsme vyhrát 3:1, ale Olymp byl lepší na bloku, my jsme tentokrát bránili špatně," vrátil se kouč ke druhému utkání v hale úřadujících vicemistryň.

O semifinalistkách Českého poháru musel rozhodnout zlatý set. „Zmobilizovali jsme všechny síly a od prvního balonu vedli. Zlepšili jsme obranu a Olymp přehráli v útoku," hodnotil bojovný výkon celého kolektivu. „V semifinále nás čekají dva kvalitní zápasy se zajímavým soupeřem," radoval se Pommer z postupu. Jeho jméno se dozví až po dnešní odvetě čtvrtfinále Přerov - KP Brno. První duel vyhrály Jihomoravanky 3:2. Na pohár ale v Ostravě teď nemyslí. „Už jsme se přepnuli na extraligu," hlásil po víkendu kouč. „Do Vánoc nás v ní čekají tři zápasy, ve kterých chceme podat kvalitní výkony a uspět," rád by trenér navázal na skvělou první polovinu základní části. Všech osm utkání v ní družstvo jako jediné zvládlo bez porážky. V sobotu ale jeho sérii přerušily v Prostějově sedminásobné české mistryně.

„Prostějov prokázal své kvality, výborně hrála Kubánka Vargas, kterou jsme neubránili. Přiblížili jsme se mu jen ve třetím setu, do jeho poloviny jsme vedli o dva body," vrátil se Pommer k prohře 0:3, která byla první v tomto ročníku extraligy. „Na holkách to stopy nezanechá, jedeme dál. Musíme se zlepšit v tréninku a víc makat," konstatoval kouč.

Už v sobotu od 17 hodin Ostravu čeká v hale ve Varenské ulici derby se Sokolem Frýdek-Místek. „I když má jiný mančaft než v minulé sezoně, nesmíme ho podcenit. Proti nám v prvním utkání Frýdek nehrál vůbec špatně," připomenul Pommer 2. kolo extraligy, ve kterém Ostrava v hale soupeřek vyhrála 3:1. Do konce roku budou jeho svěřenkyně bojovat o body ještě 12. prosince ve Šternberku a 19. prosince doma s SG Brno.

Výsledky utkání čtvrtfinále:
TJ Ostrava - Olymp Praha 3:2 (-18,25,20, -16,14)
Olymp Praha - TJ Ostrava 3:2 (-22,22,22, -19,13) - zlatý set 9:15

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník