Facebook icon
YouTube icon

Na mistrovství světa do Číny poletí dva beachvolejbalové páry (14.6.2018)

Hezkého sportovního úspěchu dosáhla v Praze beachvolejbalistka BV Karviná Karin Žolnerčíková, která se svou brněnskou parťačkou Šarlotou Svobodovou zvítězila v nominačním turnaji juniorek. Foto: BVK

Ve sportovním areálu Hamr proběhl nominační turnaj v beachvolejbale pro věkovou kategorii U19 a ve hře byly letenky na mistrovství světa této kategorie v čínském Nanjingu, které proběhne 10. až 15. července.

Karin a Šarlota po loňském 5. místě na ME U18 v Kazani potvrdily své kvality i na nominačním turnaji, jehož se zúčastnilo sedm nejlepších párů republiky, mimo jiné Svozilová – Tezzele, Honzovičová – Šulcová, Žůrková – Břinková a další.

Vítězství z pražských Záběhlic si zaslouženě odvezly Žolnerčíková se Svobodovou, spolu s nimi poletí do Číny i druhý pár Žůrková – Břinková.

„Karin si tím současně vybojovala i účast na srpnovém ME U18 v Brně, kde však nebude moci hrát se svou parťačkou Šarlotou, která je o rok starší, ale i tak to pro ni budou další důležité zkušenosti,“ podotkl předseda úspěšného karvinského klubu Otakar Kotyza.

Karin Žolnerčíková v šestkovém volejbale hraje za TJ Ostrava, kde celý letošní ročník odehrála za extraligové ženy a získala bronzovou medailí.

Zdroj: http://volleycountry.com/cz/
Foto: BVK