Facebook icon
YouTube icon

Na odchod reprezentantek jsme byli připraveni, říká manažer volejbalistek Miloš Matula (14.8.2017)

Dva důležité prvky zasáhly do přípravy extraligového volejbalového družstva žen TJ Ostrava. Hlavní kouč ostravského celku Zdeněk Pommer mladší se věnuje náročné práci u reprezentačního týmu České republiky. V něm působí i hráčky Toufarová a Kojdová, které ze severu Moravy zamířily na nové angažmá ve Francii. „Na nynější situaci jsme byli připraveni,“ říká manažer klubu Miloš Matula.

Jak vnímáte nynější vytíženost trenéra Pommera?
V realizačním týmu reprezentace byl už v minulé sezóně ve funkci asistenta trenéra. A nedávno převzal roli hlavního kouče. Vždycky se nám podařilo jeho absenci v klubu vyřešit. Konzultuje tréninkové plány i s dalšími záležitostmi, které se týkají přípravy.

Zaskočil vás odchod opor do ciziny?
S Toufarovou a Kojdovou jsme jednali celý rok, a na jejich přestup jsme byli připraveni. Končily studium na vysokých školách a bylo logické, že projeví zájem o zahraniční angažmá, pokud na to mají po volejbalové stránce. Ztráta reprezentantek je pro náš klub citelná. Jsou pryč od 9. května. Poslední červencový víkend jsme se ale potkali v Ostravě, kde hrály za reprezentaci na turnaji Grand Prix. Po týdnu volna pokračují v kvalifikaci o postup na mistrovství světa v Nizozemsku a poté následuje mistrovství Evropy. Do svých nových klubů ve Francii tak nastoupí až koncem září.

Jak probíhá ostravská příprava na novou sezónu?
Od 1. srpna ji vede asistentka trenéra Kamila Červenková. Podobný model fungoval i minulý rok, takže máme své zkušenosti. Ideální to není, ale Pommerovo angažmá u reprezentace bereme jako čest i pro klub. Nechceme a nebudeme nikomu bránit. Momentálně trénuje deset hráček a ohlížíme se po případných posilách a doplnění kádru včetně zahraničí.

Už znáte přesný program přípravných zápasů?
Kalendář se ladí, něco je naplánováno. Máme výhodu, že kousek za hranicemi s Polskem je město Gliwice, kde hrají dobrý volejbal. Takže se sháněním soupeřů nemáme problém a přátelská utkání řešíme operativním způsobem.

A máte první představu o ambicích pro příští extraligovou sezónu?
Po čtvrtém místě bychom chtěli znovu atakovat medailové pozice, byť víme, že soupeřky nezahálejí. Třeba nováček z Liberce bude asi kousat.

Zdroj: MojeOstravsko.cz