Facebook icon
YouTube icon

Na ostravský servis vicemistryně z Olomouce zbraň nenašly (22.11.2016)

 

Účty jsou vyrovnány! Na jaře skončil sen ostravských volejbalistek o finále v olomoucké hale, v sobotu prohru z pátého utkání semifinále play-off svým soupeřkám oplatily. V 8. kole nového ročníku extraligy porazily doma Hanačky 3:1.

„K zápasu jsme přistoupili se zdravým respektem, Olomouc je v letošní sezoně ambiciózní tým," připomenul trenér TJ Ostrava Zdeněk Pommer, že kádr českých vicemistryň se v létě posílil.

„Chtěli jsme doma předvést dobrý výkon a to se nám kromě druhého setu, kdy nás soupeř přehrál v koncovce, povedlo. Zodpovědně jsme hráli v obraně i na servisu," radoval se Pommer ze zisku tří bodů. Ostravu vynesly do čela tabulky před Prostějov, který má ale kvůli účinkování v Lize mistryň o tři zápasy méně.

„Rozhodl asi třetí set, kdy se to v koncovce tahalo, a také naše horší přihrávka," konstatoval Jiří Teplý, kouč Olomouce. „Soupeř nás zatlačil servisem, my si ho nepřihráli, a tím jsme to měli těžké v útoku. Dělali jsme zbytečné chyby a těmi jsme v rozhodujících momentech domácím pomáhali," viděl Teplý důvod porážky. (ro)


Extraliga volejbalistek 8. kolo:

TJ Ostrava - UP Olomouc 3:1 (18, -19, 23, 17)
Rozhodčí: Velinov a Vachutka,
čas: 108 min.,
diváci: 450.

Ostrava: Čuboňová 9, Zemanová 7, Zedníková 14, P. Kojdová 19, Nachmilnerová 8, Valková 6, libero Červenková - Kvapilová, Diatková 2, Součková. Trenér: Pommer.
Nejvíc bodů hostů: Košická 15, Sajdová 14, Michalíková 12.

Autor: M.Rodovská
Zdroj: http://moravskoslezsky.denik.cz/ostatni_region/na-ostravsky-servis-vicemistryne-zbran-nenasly-20161122.html