Facebook icon
YouTube icon

Obraly Rusky o set, pak zvadly (22.2.2018)

„Věděli jsme, že má náš soupeř vysoké volejbalistky a hru postavenou na blocích. V prvním setu jsme ho docela zaskočili." trenér Zdeněk Pommer ml.

Zápas v domácí hale volejbalistky TJ Ostrava parádně rozjely, ale na jeho konci důvod k radosti neměly. V prvním čtvrtfinále evropského Challenge Cupu podlehly včera ruskému Dinamu Krasnodar 1:3 (16, -14, -18, -19). Odveta u soupeřek se hraje ve čtvrtek 1. března.

Svěřenkyně českého reprezentačnhío trenéra Pommera do utkání vlétly jako kometa, hosty zatlačily servisem a až nečekaně snadno úvodní sadu získaly.

Jenže pak se jim přestalo dařit na přihrávce a výškovou i herní převahu začalo mít Dinamo.

„I v dalších pasážích jsme hráli poměrně dobře, ale Krasnodar se po prvním setu, kdy jsme výborně servírovali, vzpamatoval a pak šel brutálně po našich předních hráčkách," konstatoval ostravský kouč Zdeněk Pommer.

Opravdová bitva vypukla až ve třetí sadě, ale trvala jen krátce. Od druhého technického time-outu nedokázala Ostrava opět čelit dělovkám Krasnodaru a její útok končil na jeho blocích. Stejná situace se opakovala i v následujícím dějství.

„Byla to válka servisů, bohužel jsme v ní nenavázali na první set. A chvílemi také o příjmu, kdy jsme lacině nabíjeli vysokým hráčkám soupeře na síti," poznamenal trenér Ostravy s tím, že i když je Krasnodar v ruské lize na posledním 10. místě, stále je to silný tým. „Věděli jsme, že má vysoké volejbalistky a hru postavenou na blocích. V prvním setu jsme ho docela zaskočili, ale pak nás začal bránit na síti a zlepšil podání. V některých pasážích jsme přesto mohli hrát odvážněji," dodal Pommer.

I přes prohru 1:3 odvetu v Rusku nevzdává. „Je úplně otevřená. Soupeře už známe a některé věci zkusíme udělat jinak," uzavřel kouč Ostravy, kterou už v sobotu čeká zápas české extraligy v hale devítinásobných mistryň v Prostějově.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník