Facebook icon
YouTube icon

Olomoučanky začaly play-off bez ztráty setu (16.3.2014)

Olomouc – Tři sety trval první zápas volejbalistek SK UP Olomouc v extraligovém play off.

Vysokoškolačky výsledkem 3:0 zdolaly Ostravu a ujaly se v sérii hrané na tři vítězství vedení. Druhý duel je na programu v neděli.

Olomoučanky ve své náhradní hale Ecce Homo ve Šternberku, v níž musely zahájit letošní play off kvůli komerční akci v univerzitní sportovní hale, sice s Ostravou v úvodním setu rychle prohrávaly 0:4 a 3:7, dokázaly však srovnat na 7:7 a v koncovce od stavu 16:16 už samy diktovaly tempo.

Druhá sada byla zpočátku vyrovnaná, z 8:10 z pohledu domácích to ale bylo rázem 17:12 a závěr si univerzita i přes čtyři nevyužité setboly pohlídala.

Podobně se vyvíjela také třetí část duelu; Hanačky od stavu 13:13 při podání Tomašekové odskočily na 17:13.

Ostrava pak ještě díky šňůře servisů své kapitánky Poláškové srovnala z 19:14 na 19:19, ale v koncovce domácí tým i s přispěním střídající blokařky Rutarové potvrdil třísetovou výhru a úspěšný vstup do vyřazovacích bojů.

„Ve všech setech jsme drželi krok až do dvaceti, ale v koncovkách nás soupeř přehrál. V neděli je však taky den," konstatoval lakonicky ostravský kormidelník Zdeněk Pommer.

„Byl to pohledný zápas, na němž bylo vidět, že začíná play off. Projevilo se to na troše nervozity a zbytečných chybách z obou stran. Snaha však na naší straně byla viditelná. Soupeř riskoval na servisu a chvílemi nás trápil na přihrávce, ale pokud jsme to byli schopni ustát, tak to bylo dobré. Ještě je potřeba, abychom byli aktivnější v obraně," uvedl olomoucký kouč Jiří Teplý.

Druhé utkání čtvrtfinálové série proti Ostravě odehrají Olomoučanky v neděli od 17 hodin ve své univerzitní hale.

Autor: Adam Fritscher

www.denik.cz