Facebook icon
YouTube icon

Olomoucké volejbalistky propadly doma s Ostravou. Jejich kouč zuřil

Na domácí zápas s Ostravou budou chtít asi co nejrychleji zapomenout volejbalistky Olomouce. Ve 2. extraligovém kole podaly proti týmu, který jim podle papírových předpokladů neměl klást větší odpor, velmi špatný výkon a prohrály 1:3.

Favorizované Olomoučanky proti Ostravě doma dlouho bojovaly o zisk prvního setu, který nakonec získaly až díky třem bodům v koncovce od stavu 21:21. Ve druhé sadě univerzita ztrácela od prvního technického time-outu, v závěru sice při servisu Rutarové otočila z 16:20 na 22:20, ale závěrečné výměny opět patřily hostům.

Trápení vysokoškolaček pokračovalo i ve třetím dějství. V něm domácí favorit vedl už 17:11, ale náskok vzápětí ztratil a opět prohrál ve vypjaté koncovce 23:25. Totéž se opakovalo také ve čtvrtém setu; Hanačky vyhrávaly 16:12 a ještě 18:16, od stavu 21:21 už ovšem pouze přihlížely nadšenému boji ostravských protihráček.

"Jsem hrozně rád, že jsme vyhráli venku a zvedli si po čtvrtečním výprasku od Prostějova sebevědomí, protože nálada nebyla dobrá. Hráli jsme tentokrát bojovně, odvážně a měli jsme větší chuť po vítězství. V Olomouci se moc často nevyhrává, ale v závěru jsme líp servírovali a přehráli jsme domácí v koncovkách," těšil se ostravský trenér Zdeněk Pommer.

O to zklamanější byl jeho olomoucký protějšek Jiří Teplý. "Gratuluji soupeři k vítězství, protože si je na rozdíl od nás jednoznačně zasloužil. Ze strany Ostravy to byl výkon družstva, které chce vyhrát. Naopak z naší strany to byl strašně alibistický výkon od všech hráček, když žádná nebyla ochotná nést svou kůži na trh," zlobil se Teplý. "Kazili jsme spoustu míčů, neudrželi jsme žádné vedení, ztráceli jsme jednoduché míče a moc jsme soupeři pomohli. Jsem rozčarovaný z výkonu družstva a přístupu hráček k utkání."

Už v úterý čeká Olomoučanky další ligový zápas, od 17 hodin se představí na palubovce SG Brno.

Šternberk se sice v souboji dvou sokolských týmů přetahoval s domácím Frýdkem-Místkem v úvodním setu o vedení až do druhého technického oddechového času, pak ale odpadl a v dalších dvou sadách už příliš nekladl odpor.

"Začali jsme slušně a vypadalo to na tahačku, protože i protivník dělal chyby. Jenže domácí se postupně začali zlepšovat v útoku, servisu a hlavně v poli, zejména od druhého setu. Hlavně při podání Jakubšové jsme se nemohli vůbec prosadit, nepomohlo ani střídání. Musím přiznat, že jsme nehráli vůbec dobře, naopak Frýdku-Místku vyšlo úplně všechno," konstatoval šternberský trenér Radomil Juřík.

Autor: spo

Zdroj: IDNES