Facebook icon
YouTube icon

Osa ostravského týmu zůstává (15.5.2015)

Čtvrtý celek extraligy volejbalistek opouští jen Ondrušková a možná i smečařka Kojdová

V české extralize příjemně překvapily, ale pro její příští ročník si ostravské volejbalistky čtvrtým místem zároveň nasadily látku vysoko.
   „Minimálně bychom chtěli zopakovat to, co jsme dokázali letos," potvrdil manažer TJ Ostrava Miloš Matula pár týdnů po skončené sezoně ambice týmu pro tu další, která začne až v říjnu.
   Kdo v ní bude oblékat ostravský dres? „Jsme spokojeni, většina stávajících hráček zůstává, osa družstva bude téměř stejná," prozradil manažer, že trenér Zdeněk Pommer může dál počítat s nahrávačkami Kamilou Součkovou, juniorskou reprezentantkou Kateřinou Valkovou, blokařkami Ivou Nachmilnerovou, Kateřinou Zemanovou, smečařkou Petrou Poláškovou, univerzálkou Magdalénou Zedníkovou a liberem Kamilou Spáčilovou.
   „Domluveni jsme také se smečařkami Hanou Čuboňovou, Markétou Kukučovou, blokařkami Alenou Pinkovou a Kateřinou Kvapilovou, že budou dál pokračovat," uvedl M.Matula a dodal, že některé z hráček možná využijí i v B-týmu, který letos postoupil z krajského přeboru do II. ligy, která je třetí nejvyšší českou soutěží.
   Z kádru odchází jen juniorská reprezentační smečařka Zuzana Ondrušková za studiem i volejbalem do USA. Otazník ještě visí nad smečařkou Helenou Kojdovou. „Jedná o angažmá v zahraničí, ale jsme domluveni, že pokud by jí to nevyšlo, zůstane v Ostravě," vysvětlil manažer s tím, že prioritou při hledání posil je smečařský post. „Ten je pro nás hlavní, ale uvítali bychom i blokařku, v hledáčku máme několik hráček, se kterými jednáme. Kádr bychom chtěli mít pohromadě co nejdříve," konstatoval Matula.
   Volejbalistky po náročné sezoně absolvovaly v kompletní třináctičlenné sestavě regenerační pobyt v Aqualandu Moravia na Pálavě, kterým je ředitel TJ Ostrava Tomáš Staníček odměnil za postup do semifinále play-off. V současné době mají na programu třikrát týdně lehčí trénink, po víkendové kvalifikaci juniorek v Srbsku o postup na mistrovství světa se k nim připojí trenér Zdeněk Pommer, který je u reprezentace asistentem. V českém týmu jsou z Ostravy nahrávačka Kateřina Valková se smečařkou Zuzanou Ondruškovou.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Moravskoslezský deník