Facebook icon
YouTube icon

Ostrava chce dnes slavit postup v CHALLENGE CUPU (11.1.2016)

V evropském poháru mají volejbalistky TJ Ostrava premiéru, ale vedou si v něm výborně, od 2. kola Challenge Cupu je dělí jen malý krůček. Budou se dnes večer radovat doma z postupu přes OK Poreč?

„Soupeřky nechceme z pohledu prvního utkání podcenit," připomenul ostravský trenér Zdeněk Pommer hladké prosincové vítězství na palubovce chorvatských vicemistryň 3:0 (16,17,10). Bronzovému týmu české extraligy k němu stačilo 71 minut. Dnes od 18 hodin se v hale ve Varenské ulici hraje odveta. „Každý zápas je jiný. Poreč nemá co ztratit a bude nejspíš riskovat," upozornil Pommer, který se před měsícem stal zároveň novým koučem české reprezentace žen.

Během vánoční přestávky se Ostrava věnovala fyzické kondici, ale na dvou turnajích měla i kontakt s balonem. Koncem roku v Myslowicích obsadila v souboji s polskými celky 4. místo a v Přerově skončila o víkendu druhá, když podlehla jen pražskému Olympu (1:3). „Byly to kvalitní herní prověrky, v zápasech jsme točili se sestavou, aby se obehrálo celé družstvo. Zamakat musíme ještě na servisu a sladění přijímacích formací, aby si holky po pauze zvykly," pochvaloval si trenér přípravu i kompletní hráčský kádr.

Právě podání bylo v úvodním duelu Challenge Cupu nejúčinnější zbraní Ostravanek - své soupeřky rozložily dvanácti esy, z nichž polovinu dala nahrávačka Kateřina Valková. Chorvatky byly úspěšné jen pětkrát. „Rozdíl na servisu byl dominantní, ale byli jsme lepší i v obraně a všech dalších herních činnostech," vrátil se Pommer k prosincovému utkání u Jadranu.

Dnes mají Ostravanky výhodu vlastní palubovky. „Hrajeme doma, kde chceme navázat na náš výkon z Poreče. Holky během vánoční pauzy dobře pracovaly, tak věřím, že to zvládneme, potvrdíme roli favorita a postoupíme. Hlavně chceme našim fanouškům předvést dobrý volejbal," řekl trenér.

Vítěz souboje narazí ve 2. kole Challenge Cupu na lepší tým z dvojice KP Brno - Post Vídeň. Úvodní duel vyhrály doma Jihomoravanky 3:0 (19, 22,17), dnes je v Rakousku čeká odveta.

K výhře v Poreči hnala volejbalistky TJ Ostrava i skupina věrných fanoušků, která svou hlasitostí porazila v hledišti sportovního stánku Veli Jože u Jadranu chorvatské diváky. Budou mít dnes večer svěřenkyně trenéra Zdenka Pommera radost z plné domácí haly ve Varenské ulici, ještě bouřlivější podpory a postupu?

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník