Facebook icon
YouTube icon

OSTRAVA CUP 2018

Ve dnech 8.-9. září 2018 proběhl v Hale míčových sportů na Varenské ulici kvalitní mezinárodní turnaj za účasti mistra české extraligy VK Prostějov, VK Brno (nástupce Fénix Brno), Prešov (5. tým slovenské extraligy), Nové Město nad Váhom (7. tým slovenské extraligy) a domácí TJ Ostrava.
Turnaj proběhl systémem „každý s každým“ na tři hrané sety. A protože na konci turnaje měly domácí i Prostějov stejné skóre 9:3, tak se oba týmy o prvenství podělily. Třetí skončilo Brno (8:4), čtvrté Nové město (3:9), pátý Prešov (1:11).Hodnocení trenéra Zdeňka Pommera: „Na začátek přípravy jsme se utkali s kvalitními soupeři. Turnaj naprosto splnil svůj účel. Ukázal nám věci, na kterých musíme pracovat. Hlavně tedy na souhře nového kádru, s tím související sehrávání nahrávaček se smečařkami i blokařkami, mezihra na bodový míč a důraznější servis. S přístupem a nasazením všech hráček jsem spokojený.“

TJ Ostrava prochází po roce opět velkými změnami. Po pěti letech přestoupila reprezentační nahrávačka Kateřina Valková do Olympu Praha, další nahrávačka Iva Šípová do Frýdku-Místku, blokařka Kateřina Kvapilová do KP Brno, smečařka Hana Čuboňová vyzkouší zahraniční angažmá v Lucembursku. Dlouholetá opora blokařka Iva Nachmilnerová ukončila kariéru a smečařka Helena Kojdová se bude věnovat mateřským povinnostem.
Nový kádr se představil v tomto složení:
Nahrávačky: Simona Lukáčová (z Trnavy), Petra Kašparová (bývalá juniorka Frýdku-Místku), Lucie Krátká (z juniorky TJ).
Smečařky a univerzálky: Tereza Diatková, Vilte Makauskaite, Klára Faltínová, Magdaléna Zedníková (návrat ze zahraničí), Kristýna Závodná (Frýdek-Místek),
Blokařky: Kateřina Zemanová (nová kapitánka), Klára Sedláčková, Michaela Nečasová (z Liberce).
Libera: Adéla Chevaliérová, Kamila Červenková (návrat po mateřské)
Omluveny byly: Smečařka Karin Žolnerčíková a univerzálka Monika Adamčíková (ženy B)

Výrazně obměněný Prostějov představil tyto hráčky: Zatloukalová, Kojdová, Bezhandolska, Horká, Polášková, Kozmík, Slavíková, Toufarová, Nová, Rutarová, Šmídová, Weidenthalerová.
Za VK Brno nastoupily bývalé reprezentantky Markéta Chlumská-Tomanová, Soňa Nováková-Dosoudilová, Kristýna Boulová-Pastulová, Tereza Matuszková, doplněné zkušenou Simonou Janečkovou a dravým mládím.

Výsledky:
TJ Ostrava - VK Brno 1:2,
                 - VK Nové Mesto 3:0
                 - VK Prešov 3:0
                 - VK Prostějov 2:1
VK Prostějov - VK Nové Město 3:0
                    - VK Prešov 3:0
                    - VK Brno 2:1
VK Brno - VK Prešov 2:1
              - VK Nové Město 3:0
Nové Město - VK Prešov 3:0