Facebook icon
YouTube icon

Ostrava má další vítězství, v derby porazila Frýdek (18.10.2015)

Reprízou loňského souboje o extraligový bronz pokračovala o víkendu nejvyšší soutěž volejbalistek. Ostravanky zavítaly na palubovku frýdecko-místeckého Sokola posilněné cennou domácí výhrou nad mistrovským Prostějovem.

„Že by měly holky nos nahoru, to jsem strach neměl. Já ale přesně věděl, jak ten zápas ve Frýdku skončí. Že to bude nervózní utkání. Domácí hráli velice dobře v poli, my jsme oproti prvnímu zápasu hráli méně důrazně. Vezeme si ale vítězství, za což jsme samozřejmě rádi," pochvaloval si po utkání ostravský trenér Zdeněk Pommer.

Jeho tým si v prvních dvou setech vždy poradil s koncovkou a vypracoval si uklidňující dvoubodový náskok. Sokolky se sice ještě vrátily do utkání výhrou 28:26, čtvrtá sada už byla ale jasně v režii ostravských volejbalistek.

„Diváci viděli bojovné utkání z obou stran. Mě jen mrzí, že jsme první dva sety nechali svými chybami zdramatizovat. Pokaždé jsme vedli šesti či sedmibodovým rozdílem. Je to ale pro nás ponaučení," přiznal Pommer. Domácí celek, který prošel výraznou proměnou, nakonec v derby neuspěl.

„Bylo to pro nás těžké utkání, jelikož jsme v přípravě toho moc neodehráli, takže týmu chybí větší souhra. Dělali jsme spoustu nevynucených chyb. Ve vší skromnosti jsme si ale ten bod zasloužit mohli. Ostrava dnes nehrála nejlepší volejbal, i tak ale byla na útoku lepší," hodnotil zápas domácí lodivod Leopold Tůma.

V následujícím kole se svěřenkyně ostravského trenéra Zdeňka Pommera poperou na domácí palubovce o první místo v tabulce se Šternberkem. Utkání se hraje v sobotu od 18 hodin. Ve stejný den odehrají svůj zápas také sokolky, ty zavítají na půdu pražského Olympu.

Sokol Frýdek-Místek – TJ Ostrava 1:3 (-21, –23, 26, –14)

Autor: Robert Schedling
Zdroj: Denik.cz