Facebook icon
YouTube icon

Ostrava má medaili z poháru a touží po další (18.3.2016)

Stříbro, které před měsícem získaly v Českém poháru, je téměř pro všechny volejbalistky TJ Ostrava první medaili mezi ženami, ale tojim nestačí. V extralize by chtěly navázat na loňské čtvrté místo i proto, že o postup do semifinále se v sérii na tři vítězství opět utkají s KP Brno.

„Chceme se dostat co nejvýš. S Královým Polem to nebude nic lehkého, protože je to play-off, ale bude to jen o nás," konstatoval Zdeněk Pommer, trenér Ostravy a nový asistent české reprezentace žen.

První, soupeř jeho svěřenkyň je stejný jako před rokem, tehdy ho zdolaly 3:2 na zápasy. Srovnávat obě sezony ale kouč nemíní.

„Co bylo vloni už je historie, my prostě musíme zarvat teď a jít do toho znovu. Brno má úplně jiný mančaft, jsou tam jiné hráčky i trenér, " upozornil Pommer, že play-off je nová soutěž. Do současného ročníku extraligy Ostravu skvěle nastartovala domácí výhra 3:2 nad sedminásobnými mistryněmi z Prostějova a po první polovině základní části, v níž nepoznala hořkost porážky, vládla tabulce. Do nadstavby šla nakonec ze 3. příčky a ta zůstala její výchozí pozicí i do vyřazovacích bojů.

Brno skončilo šesté, proto se budou úvodní dva duely čtvrtfinále hrát zítra a v neděli od 17hodin pod její sítí. „Myslím, že začínat doma je výhoda," připustil Pommer, i když v minulé sezoně to bylo naopak, tehdy šlo do play-off Brno ze 4. a Ostrava z 5. místa.

„Nadstavba splnila svůj účel, hráli jsme kvalitní zápasy a mohli si vyzkoušet různé varianty ve hře i v sestavě. Teprve neúprosné play-off, kde všechno začíná znovu od nuly, ale ukáže, jestli jsme se dobře připravili. Musíme jít zase naší cestou, bude to o našem nasazení a taktice a já věřím, že to zvládneme," přeje si ostravský kouč zopakovat postup mezi néjlepší kvarteto.

Odvety čtvrtfinále na jihuMoravy jsou na programu 23., resp. 24. března, případné rozhodující páté utkání by se hrálo v hale ve Varenské ulici 26. března.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník