Facebook icon
YouTube icon

Ostrava odvrátila mečbol a čtvrtý set vyhrála. Pak otočila i tie-break (7.2.2014)

Vypadalo to, že tři body zůstanou doma, ale nakonec bylo ze zápasu pořádné drama.

Vítězství nad Šternberkem ve 2. kole extraligové nadstavby urvaly volejbalistky TJ Ostrava až ve zkráceném tie-breaku.

První set vyhrály hladce 25:15, ale pak se zasekly. Nezvládly druhé dějství a hlavně závěr třetího, ve kterém vedly 23:21. Na kolena je srazily tři přímé body z podání Markéty Janečkové.

„Byla to absolutní nedůslednost, zase jsme si mysleli, že už je to dohrané, a přestali hrát. Situace je stále stejná trenér soupeře seřve svůj mančaft, ten začne mlátit do servisu, nám padnou dvě tři esa, nemůžeme udělat ztrátu a pak se trápíme," vrátil se trenér Ostravy Zdeněk Pommer k prohrané koncovce třetího setu.

Namále měly i ve čtvrtém dějství, ale za nepříznivého stavu 23:24 dokázaly odvrátit mečbol soupeře a na druhý pokus si vynutily zkrácený tie-break. „Tahali jsme v něm zase za kratší konec a prohrávali o dva až tři body, ale stejně jako v zápase proti Přerovu jsme ho krásně otočili," byl kouč spokojen s vývojem v páté sadě z 8:11 na 11:11 a z 11:12 na 13:12. Ostrava využila k zakončení až třetí mečbol, Šternberk měl jeden.

„Byl bych klidnější, kdybychom vyhrávali 3:0, ale tak vypjatý tie-break tým zoceluje a to je super," konstatoval Pommer, který ve čtvrtek postrádal kvůli zánětu achilovky zkušenou polskou univerzálku Michalkiewicz.

„Místo ní hrály Kukučová, která musí být v některých momentech důraznější, a po výronu kotníku chválím Zedníkovou," hodnotil výkon mladých náhradnic z lavičky. „Musejí se ohrávat a tyhle koncovky o dva body je posouvají dál," byl spokojen trenér.

Ostrava je v čele skupiny o 6. až 10. místo, z níž nejlepší tři týmy postoupí do play-off, s náskokem šesti bodů před sedmým Šternberkem. Osmý Přerov na ni ztrácí deset a devátá Slavia Praha sedmnáct bodů, poslední SG Brno má na kontě nulu.

„Je škoda, že jsme doma přišli o bod, ale na druhé straně jsme mohli ztratit i dva. Oba jsou důležité k tomu, abychom se dál odpoutávali od soupeřů v naší pětičlenné skupině," připomenul Pommer, že cílem je jít do play-off z šestého místa.

Autor: Marie Rodovská

moravskoslezsky.denik.cz