Facebook icon
YouTube icon

Ostrava prohrává, ale hůl neláme (13.4.2016)

Semifinále se z Olomouce přestěhovalo do haly ve Varenské ulici, kde se dnes od 18 hodin hraje třetí zápas série.

Semifinále si takhle nepředstavovaly. Celou sezonu volejbalistky TJ Ostrava tvrdě trénovaly, s Olomoucí měly v extralize vyrovnanou bilanci 2:2 na zápasy a na play-off se připravily, jenže teď jim hrozí vyřazení. Svým soupeřkám v úvodních duelech o víkendu na Hané dvakrát podlehly 0:3. O prodloužení série budou bojovat dnes od 18 hodin v domácí hale ve Varenské ulici.

„Z Olomouce jsme si chtěli přivézt jedno vítězství. Cíl jsme nesplnili, hůl však nelámeme. Bude to těžké, ale takové je play-off," připomenul ostravský trenér Zdeněk Pommer, že trest za jakékoliv zakolísání je ve vyřazovacích bojích velice krutý.

„Snažili jsme se, přetahovali se o každý míč, ale bylo to málo. V sobotu jsme hráli zakřiknutě, Olomouc nás brutálně tlačila servisem a v neděli to byl ještě větší fičák," vrátil se kouč Ostravy k oběma utkáním. „V sobotu jsme měli dotáhnout třetí set, ve kterém jsme vedli 20:17, ale soupeřky ukázaly, že jsou zkušené," litoval nevyužité šance, která mohla duel zdramatizovat.

Hanačky dělí od postupu jedno vítězství, ale Ostrava bitvu o finále nevzdává. „Série ještě nekončí, doma chceme a umíme hrát daleko lépe," věří Pommer, že semifinále bude v hale ve Varenské ulici pokračovat čtvrtým zápasem zítra. V případě dvou výher domácího týmu by se rozhodlo v sobotu pod olomouckou sítí.

„Pro nás je to zkušenost, takové zápasy nás musí motivovat do dalších. Ze dvou porážek se musíme oklepat a do odvety jít s větší odvahou a nadšením," naznačil kouč recept, který by mohl nepříznivý vývoj play-off zastavit.

„Zamakali jsme na servisu a snažili se zlepšit naši obranu na síti i v poli," prozradil Pommer program tréninků před dnešní odvetou. „Se sérií zkusíme doma ještě něco udělat," přiblížila bojovnou náladu v ostravském týmu jeho zkušená kapitánka a blokařka Iva Nachmilnerová.

Ve druhé dvojici vedou sedminásobné české mistryně z Prostějova nad pražským Olympem 2:0 na zápasy. Vítězové semifinále se spolu utkají o titul, poražené čeká série na dvě vítězství o bronz.

Semifinále play-off (na tři vítězství)
1. zápas (sobota): UP Olomouc TJ Ostrava 3:0 (18, 21, 23)
2. zápas (neděle): UP Olomouc TJ Ostrava 3:0 (19, 19, 18)
3. zápas: TJ Ostrava UP Olomouc dnes od 18 hodin
Případný 4. zápas: TJ Ostrava UP Olomouc zítra od 18 hodin
Případný 5. zápas: UP Olomouc TJ Ostrava sobota od 17 hodin

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: http://moravskoslezsky.denik.cz/ostatni_region/ostrava-prohrava-ale-hul-nelame-20160413.html