Facebook icon
YouTube icon

Ostrava se chce rvát o horní čtyřku (14.10.2015)

Deset týdnů tvrdě makaly na fyzičce, sehrávaly se spolu i s balony. Období přípravy skončilo, od zítřka začnou volejbalistky TJ Ostrava bojovat o body v extralize. Start budou mít hodně ostrý, jejich formu přijedou do haly ve Varenské ulici prověřit sedminásobné mistryně.

„S Prostějovem nemáme co ztratit, zkusíme proti tak silným soupeřkám dojít v setech až do koncovek. Hrajeme doma, jsme teď v dobrém rozpoložení a načasování," přeje si trenér Zdeněk Pommer sehrát s favoritem soutěže důstojnou partii. Pro jeho hráčky by byla povzbuzením do sobotního derby ve Frýdku-Místku.

V roce 2012 se Ostrava zachránila mezi elitou, v další sezoně skončila osmá, vloni šestá a letos na jaře čtvrtá. Kouč tuší, že navázat na tento úspěch bude těžké.

„Chceme hrát lépe než vloni a rvát se zase o horní čtyřku, ale na tři volná místa vedle Prostějova, který je výkonnostně jinde, bude pět týmů," připomíná sílu pražského Olympu, KP Brno a hlavně Olomouce.

„Nesmíme podcenit žádného soupeře, rozhodovat bude každý zápas, set i balon. Chceme předvádět rychlou a pestrou útočnou hru založenou na kvalitní obraně," přiblížil trenér ostravské ambice.

Proti minulé sezoně se tým moc nezměnil, navíc ho posílily dvě nové smečařky - reprezentantka Marie Toufarová přišla z KP Brno a Petra Kojdová z Olomouce. Nahradit by měla svou starší sestru Helenu, která nyní působí ve Švýcarsku.

„Volejbal je vždycky o týmu a do něj obě zapadly. Jako poslední přišla před deseti dny Toufarová a po mistrovství Evropy se dobře adaptovala, určitě bude velký přínos," potěšily Pommera nové hráčky. Mezi ně patří i loňská juniorka Petra Jennelová z Olympu Praha. „Je na začátku cesty. První krok udělala a teď bude muset makat, ale to ostatně všechny holky," slibuje kouč další dřinu.

Tu už zažily v létě. „Na posledních třech turnajích naše výkony gradovaly. Až na zranění, která nás srážejí, jsem s přípravou spokojen," připomenul trenér absenci smečařky Petry Urbanové (koleno) a univerzáiky Magdaleny Zedníkové (výron kotníku).

I v oslabené sestavě Ostrava vyhrála o víkendu turnaj v rakouském Linci, kde porazila domácí tým 3:1, Post Vídeň a KP Brno 3:0. Na prvním halovém turnaji v Polsku byla předtím čtvrtá a na Mizuno Cupu v Praze i na Ostrava Cupu obsadila 2. místa. Ani jednou zatím družstvo nebylo kompletní.

Hráčský kádr (v závorce čisto dresu) - nahrávačky: Kateřina Valková (15), Kamila Součková (9, i univerzálka). Smečařky: Petra Urbanová (3), Petra Kojdová (12), Hana Čuboňová (6), Marie Toufarová (8), Petra Jennelová (4). Univerzálky: Magdalena Zedníkova (13, i smeč), Markéta Kukučová (10). Blokařky: Iva Nachmilnerová (7), Kateřina Zemanová (14), Kateřina Kvapilová (5). Libero: Kamila Červenková (11).
Trenér: Zdeněk Pommer mladší, asistent: Lukáš Spáčil, manažer klubu: Miloš Matula.
Přišly: Toufarová (KP Brno), P. Kojdová (Olomouc), Jennelová (Olymp Praha).
Odešty: H. Kojdová (Švýcarsko), Ondrušková (USA), Pinková (ukončila aktivní kariéru).

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník