Facebook icon
YouTube icon

Ostrava se probojovala mezi elitu (26.1.12015)

Neměly to snadné, ale šanci využily. V závěrečném kole základní části extraligy volejbalistky TJ Ostrava porazily v sobotu doma Šternberk 3:0, v tabulce se posunuly ze 6. na 5. místo a nadstavbu budou hrát v elitní skupině. „Kvůli souběhu zápasů extraligy žen, juniorek a kadetek jsme přijeli jen s devíti hráčkami," posteskl si Martin Hroch, trenér Šternberku, který je farmou Olomouce. A tento tým chtěla Ostrava v silné nadstavbové pětce vystřídat. „I když jsme s Olomoucí v extralize konkurenti, na dálku si můžeme pomáhat. Měli jsme proto dvojnásobnou motivaci, ale žádné tlaky ani vypsané prémie nebyly," řekl Hroch. Ostrava přehrála své soupeřky ve všech činnostech, Olomouc doma podlehla Prostějovu 0:3.

„Vítězství je o to cennější, že jsme nebyli v optimální sestavě," radoval se kouč Ostravy Zdeněk Pommer, který postrádal blokařky Nachmilnerovou (pracovní povinnosti) s Pinkovou (nemoc), navíc zranění trápí nahrávačku Valkovou (kotník) a univerzálku Zedníkovou (koleno). „Pochválit musím celý mančaft, hráli jsme zodpovědně," ocenil Pommer velkou bojovnost družstva.

Úvodní kolo nadstavby, do níž se započítávají výsledky ze základní části, se hraje 31. ledna a ve skupině o 1. až 5. místo se utkají Olymp - Ostrava a Frýdek-Místek - KP Brno, Prostějov bude mít volno.
 
Marie Rodovská
www.moravskoslezskydenik.cz