Facebook icon
YouTube icon

Ostrava se ruských soupeřek nelekne. Na Krasnodar se těší. (21.2.2018)

Evropským Challenge Cupem letos procházely hladce, s chorvatským Osijekem i finským Orivesi ztratily volejbalistky TJ Ostrava ve čtyřech zápasech jediný set Teď je ale čeká daleko větší bitva, jejich dalším soupeřem je Dinamo Krasnodar. První zápas čtvrtfinále se hraje v hale ve Varenské ulici dnes od 18 hodin, odveta v Rusku ve čtvrtek 1. března.

„Je to klasicky silný ruský tým, velmi podobný jako před rokem Krasnojarsk," připomenul ostravský trenér Zdeněk Pommer minulý ročník poháru, v němž jeho svěřenkyně ve stejné fázi soutěže vyřadil favorizovaný celek ze Sibiře. „Vloni jsme předvedli dobrý výkon a na ten budeme chtít navázat," řekl český kouč, který má k dispozici kompletní sestavu.

„Krasnodar sice v ruské lize prohrává, ale to o jeho síle nic neříká. Když je v nesnázích, pomůže si agresivním útokem. V kádru má výhradně vysoké domácí hráčky, které se budeme snažit ubránit, a zatlačit ho servisem," prozradil Pommer

Ostrava absolvovala náročný program, v osmi dnech odehrála čtyři utkání domácí extraligy, z nichž tři vyhrála. „Kvůli Challenge Cupu si musíme překládat zápasy, ale jsem přesvědčený, že tyhle kvalitní souboje tým zocelují a jsou ku prospěchu věci. Honička o třetí místo v extralize a lepší postavení do play-off teprve začne," upozornil kouč, že o pozici za vedoucím Prostějovem a druhou Olomoucí usilují v nadstavbě také KP Bmo a Dukla Liberec.

Vedle volejbalistek Prostějova, účinkujících ve skupině B Ligy mistryň, zůstala TJ Ostrava jediným českým zástupcem v evropských pohárech žen i mužů. „Rusky jsou úplně jiný mančaft než Chorvatky a Finky, ale nelekneme se jich. Dál chceme úspěšně reprezentovat," konstatoval Pommer a prozradil, že celý tým se na zápas těší.

„Je to fajn i pro naše skvělé fanoušky. Věřím, že nás opět podpoří a my to zvládneme. Musíme hrát na maximální riziko a bojovat o každý balon," naznačil cestu, která by mohla vést k úspěchu. Krasnodar do čtvrtfinále postoupil přes rakouský Graz (3:2, 3:0) a Bratislavu (3:0. 3:1).

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník