Facebook icon
YouTube icon

Ostrava se zeleného pekla nebojí (28.3.2015)

Sever proti Jihu: o postupu do semifinále extraligy volejbalistek se rozhodne v sobotu v Brně
Ukázaly, že mají odvahu a chuť se rvát. Ve středu volejbalistky TJ Ostrava prolomily smutnou bilanci z předešlých sezon extraligy a po dlouhé době se v play-off radovaly. V první čtvrtfinálové odvetě porazily doma KP Brno 3:2 a čtvrteční duel zvládly ještě lépe, své soupeřky poslaly zpátky pod Špilberk s výsledkem 3:1 a srovnanou sérií 2:2 na zápasy.

„Myslím, že rozhodla naše bojovnost a srdce. A také skvělá atmosféra, jakou jsem ještě v naší hale nezažila. Byla to, euforie, fanoušci nás hnali dopředu a pomohli nám oba zápasy vyhrát," zářila Petra Polášková, smečařka a kapitánka týmu.

„V Ostravě jsem šestý rok a za tu dobu to byla naše první vítězství v play-off. Vloni jsme šly ve čtvrtfinále na Olomouc a prohrály 0:3 na zápasy, předloni jsme narazily na Prostějov, se kterým to bylo jasné taky 0:3. A předtím jsme hrály baráž," připomenula Polášková, služebně nejstarší hráčka v kádru, současný historický okamžik.

Také letos to vypadalo, že cesta Ostravy v play-off skončí třetím utkáním - v Brně dvakrát prohrála (0:3, 2:3) a nevyšel jí ani vstup do první domácí odvety. Za nepříznivého stavu 15:20 v úvodním setu ale přišel zlom. „Zabojovaly jsme, dotáhly ho do konce a to rozhodlo o dalším průběhu. Kdybychom set prohrály, bylo by to možná úplně jiné utkání," vrátila se ke středečnímu vítězství 3:2.

„Po víkendu jsme si řekly, že boží mlýny melou pomalu, ale jistě, a teď se potvrdilo, že spravedlnost existuje. V Brně se postaral rozhodčí, abychom pátý set prohrály, takže jsme rády, že doma nám vyšel," vrátila se zkušená smečařka ke sporným rozhodnutím sudích, kteří ve vyrovnané koncovce srazili Ostravu na kolena.

„Dokázaly jsme, že tie-break v Brně i výhra ve středu doma nebyly náhoda. Na soupeřky máme a v některých momentech jsme i lepší," radovala se Polášková po čtvrteční výhře 3:1, kterou si Ostrava vynutila pátý vzájemný souboj. Hraje se v sobotu od 18 hodin na jihu Moravy a rozhodne se v něm o postupu do semifinále.

„Série je vyrovnaná, Brno není soupeř, který by nás přehrával, a ani my ho nepřevyšujeme," připomenula Polášková, že Ostrava skončila v základní i nadstavbové části extraligy pátá a tým KP, jehož cílem je medaile, obsadil čtvrté místo. I proto na svém facebooku vzkázal hostům ze severu, že je v moravské bitvě dnes čeká zelené peklo.

„I naše holky budou mít podporu. Autobus je našlapaný až po střechu, kromě něj do Brna vyrazí i plný tranzit fanoušků a řada osobnich aut. Věřím, že nás v hale bude pořádné slyšet," prozradil Miloš Matula, manažer TJ Ostrava. „V brněnské Velké hale se špatně orientuje, problémy jsme měly hlavně na příjmu. V zápase, který jsme prohrály 2:3, jsme ale zjistily, že se tam dá i vyhrát, byly jsme blízko. Myslím, že teď z nás soupeřky budou mít respekt i ve své hale a my se o postup porveme," slíbila kapitánka za celý tým.

Autor: Marie Rodovská
Moravskoslezský deník