Facebook icon
YouTube icon

Ostrava zamířila do pohárové Evropy (15.5.2016)

V extralize letos vybojovaly bronz, v Českém poháru stříbro a v příští sezoně volejbalistky TJ Ostrava zamíří do Evropy.

„Ve středu jsme se řádně přihlásili do pohárů," prozradil manažer klubu Miloš Matula s tím, že zatím to vypadá na premiérovou účast v Challenge Cupu. „Pokud by se ale uvolnilo místo, je šance zahrát si i Pohár CEV," vysvětlil manažer.

Jasno by mělo být do června, kdy se evropské soutěže budou losovat. Ostravský tým do nich půjde téměř beze změn. „V kádru chybí jen smečařka Petra Urbanová, která se kvůli problémům s kolenem i povolání učitelky rozhodla ukončit aktivní kariéru. Zahraniční angažmá si hledá univerzálka Markéta Kukučová, a pokud neuspěje, zůstane u nás. O posílách ještě jednáme," uvedl Matula a dodal, že po plánované plastice křížových vazů je smečařka Petra Jennelová.

V české reprezentaci, která se připravuje na Grand Prix, jsou z Ostravy kromě trenéra Zdeňka Pommera (asistenta Německého kouče Alexandera Waibla), blokařka Iva Nachmilnerová, nahrávačka Kateřina Valková, smečařky Petra Kojdová a Marie Toufarová.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník