Facebook icon
YouTube icon

Ostravanky pohár nevzdaly. Pojedou do Rigy (30.10.2020)

V evropském Challenge Cupu účinkovaly už dvakrát a vždy došly do čtvrtfinále. V této sezoně to ale mají volejbalistky TJ Ostrava daleko složitější, jejich přípravu na lotyšský tým Volejbola Škola z Rigy zrušil koronavir.

„Přemýšlíme teď nad cestou, hlavně chceme jet něčím na kolech. Kdyby měl někdo pozitivní test, letecky by ho nemuseli vzít zpátky a zůstal by tam v karanténě." řekl Miloš Matula, ředitel TJ Ostrava.

První zápas byl na programu 12.listopadu v hale ve Varenské ulici, odveta u soupeřek 25.listopadu. Oba duely se ale zřejmě odehrají v Lotyšsku.
„S Rigou jsme se domluvili na 25. a 26. listopadu, teď čekáme na oficiální schválení Evropské volejbalové federace CEV, ale předpokládám, že to by neměl být problém," řekl ředitel TJ Ostrava Miloš Matula.
Finanční náklady by se kvůli tomu příšliš zvýšit neměly. „Lotyši se zachovali solidně, zaplatí nám hotel i stravu. Teď ještě řešíme testy a další poplatky s tím spojené," potěšilo ho vstřícné jednání. Hrozbu ale vidí v testech na covid-19. „Všichni ho musí mít negativní a maximálně tři dny starý. Další nás čeká v Lotyšsku, a když bude jeden člen výpravy pozitivní, tak se otáčíme na obrtlíku a jedeme zpátky. To je náš největší nepřítel, ale doufám, že během těch dvou tří dnů nebude nikdo pozitivní," přál by si ředitel, aby pohárová mise dobře dopadla.
„Přemýšlíme teď nad cestou, hlavně chceme jet něčím na kolech. Kdyby měl někdo pozitivní test, letecky by ho nemuseli vzít zpátky a zůstal by tam v karanténě. Rozhodujeme se proto mezi autobusem a dodávkami," prozradil Matula.
Kromě náročné cesty bude nevýhodou Ostravy i absence volejbalu. Baltická liga začala 4. října a Riga ji po čtyřech kolech se třemi výhrami ve-de.
Svěřenkyně trenéra Pommera mají pauzu od 8. října, kdy v posledním utkání extraligy porazily doma Přerov (3:1). Navíc od 14.října se uzavřely i všechny české haly.
„Když nám to počasí dovolilo, snažili jsme se posilovat a trénovat venku," uvedl trenér Zdeněk Pommer. Tým je v kompletní sestavě a v pondělí se vrátil pod střechu, útočiště našel v polských Gliwicích, kam dojíždí auty. „Kvalitně trénujeme dvoufázově denně a užíváme si to. Holky musím pochválit za přístup," spokojeně konstatoval kouč a prozradil, že za hranicemi plánují sehrát i nějaké přípravné utkání.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník