Facebook icon
YouTube icon

Ostravanky vyřadily Brno a jsou ve čtvrtfinále Vyzývacího poháru (8.2.2017)

Volejbalistky Ostravy vyhrály v odvetě 2. kola Vyzývacího poháru v Brně 3:1 a po předchozí výhře 3:0 v prvním vzájemném duelu postoupily do čtvrtfinále.

„Brno má pro tuto sezonu obrovsky ambiciozní tým, a o to více jsem rád, že jsme to zvládli a byli jsme v té sérii lepší,“ řekl ostravský trenér Zdeněk Pommer a ocenil obrovskou podporu fanoušků, kteří za týmem dorazili.

Ostravanky se dokázaly zvednout po špatném prvním setu. „Rozhodlo, že jsme se semkly, když nám nevyšel první set, v němž nás soupeřky tlačily podáním,“ uvedla ostravská kapitánka Iva Nachmilnerová. ̈

„Důležité bylo, že jsme ten tlak ustály spolu, týmově. Byly jsme schopné na nepříznivý vývoj utkání zareagovat a otočit ho, což není jednoduché. Nepolekaly jsme se a začaly hrát naši hru.“

Nachmilnerová dodala, že byly na odvetu dobře nachystané. „Ač Brňanky říkají, jak mají silnou lavičku a hrají týmově, tak v tom jsme je předčily,“ uvedla Nachmilnerová.

„Je to pro nás obrovský úspěch,“ řekla ostravská nahrávačka Kateřina Valková. Oslavy podle ní budou cestou domů jen decentní. „Posuneme je až na víkend,“ usmála se Valková.

Ve čtvrtfinále se Ostravanky s největší pravděpodobností utkají s favoritkami soutěže, ruským Krasnojarskem. První utkání budou hrát doma zřejmě 21. února.

„Jsme moc šťastné, že narazíme na tak silné družstvo,“ řekla Iva Nachmilnerová. „Jediný nešťastný je asi náš ředitel, protože bude muset sehnat peníze navíc, protože cesta do Ruska bude nákladná.“

    
Vyzývací pohár volejbalistek, 2. kolo

odvetný zápas

KP Brno - TJ Ostrava 1:3 (12, -20, -19, -19)
Rozhodčí: Novák (SR), Suděv (Běl.).
Čas: 108 min.
Diváci: 150.
První zápas: 0:3, postoupila Ostrava.

Brno: Salanciová 11, Pottsová 9, Měrková 15, Polášková 6, Brownová 12, Koseková 2, libero Doležalová - Kopáčová, Suchá 3, Tesařová, Vondráková 1. Trenér: Rojko.
Ostrava: Zemanová 4, Zedníková 5, P. Kojdová 15, Nachmilnerová 12, Součková 3, Toufarová 17, libero Červenková - Diatková 3, Čuboňová, Faltínová, Válková. Trenér: Pommer.

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: http://sport.idnes.cz