Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky budují družstvo, ale už znají soupeřky v poháru (30.6.2021)

Volejbalistky TJ Ostrava zatím netuší, v jakém složení půjdou do příští sezony, ale už znají své soupeřky v Challenge Cupu. Utkají se se švýcarským celkem Kanti Schaffhausen.

První duel se bude hrát koncem října v hale protivnic, odveta v Ostravě je v plánu začátkem listopadu.

„Prvních pět týmů extraligy má právo na účast v evropských pohárech, a tak jsme toho využili,“ řekl Miloš Matula, manažer ostravského celku, který byl v minulé, po základní části ukončené sezoně pátý.

Podle něj má start v pohárech smysl, byť účast stojí peníze navíc. „Svaz dá nějakou korunu. Pro holky je to jakýsi bonus a důležité jsou i mezinárodní zkušenosti,“ uvedl Matula.

Dodal, že kádr družstva se hodně změní. Mladé smečařky Klára Žarnovická a Karin Žolnerčíková odcházejí studovat do USA. „Klára tam bude hrát volejbal a Karin beach,“ podotkl Miloš Matula.

Pokračovat nebudou ani blokařka Michaela Nečasová, která se vrací do Liberce, a libero Adéla Chevalierová, jež míří do týmu Šelem Brno. A zatím není jisté, zda příští sezonu budou hrát blokařka Iva Kalusková a smečařka Helena Kojdová, které mají malé děti. „To s nimi probíráme,“ řekl Matula.

A rýsují se nějaké posily?

„Jednáme, ale více budeme vědět až v červenci. Každopádně v dnešní době je problém sehnat kvalitní náhradu za odcházející hráčky,“ přiznal Miloš Matula. „Vše neustále řešíme s trenérem Zdeňkem Pommerem, který možné posily také shání.“

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: www.idnes.cz