Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky druhé utkání v Olomouci prohrály. Semifinále se za stavu 1:1 teď stěhuje do jejich haly - hraje se ve středu a ve čtvrtek.

36:34. Rekordní set ukončilo eso Michalíkové

Ostravské volejbalistky druhé utkání v Olomouci prohrály. Semifinále se za stavu 1:1 teď stěhuje do jejich haly - hraje se ve středu a ve čtvrtek.

Druhé semifinále play-off extraligy volejbalistkám TJ Ostrava nevyšlo. I když v Olomouci v sobotu vedly v každém setu, nezvládly jejich koncovky a svým soupeřkám podlehly 0:3. Do ostravské haly, kde série na tři vítězství pokračuje ve středu a ve čtvrtek vždy od 18 hodin, se tak stěhuje za stavu 1:1 na utkání.

„Místy to ještě bylo nejisté a na začátku i nervózní, ale konečně jsme hráli takový volejbal jako během celé sezony," chválil domácí kouč Jiří Teplý své svěřenkyně za předvedený výkon.

Ostrava se radovala v pátečním duelu (3:1) a blíž k výhře byla i v tom sobotním - v úvodní sadě vedla 22:20, ve druhé 21:19 a ve třetí měla pět setbolů (24:22, 25:24, 26:25, 28:27, 33:32), jenže ani jeden se jí nepodařilo zakončit.

Co rozhodlo? „Štěstí a větší agresivita soupeře, který se proti prvnímu utkání zlepšil v útoku. Bohužel my jsme dnes byli nedůrazní na servisu," zklamaně konstatoval Zdeněk Pommer, trenér Ostravy a české reprezentace.

„Byl to vyrovnaný zápas, ale volejbal rozhodují koncovky a nám se všechny podařily," radoval se Teplý po esu z podání bývalé ostravské smečařky Martiny Michalíkové, které za stavu 36:34 ukončilo třetí dějství, trvající rekordních 43 minut. „Hrály jsme bojovně a kolektivně, což se odrazilo na našem výkonu," usmívala se Katarína Dudová, nahrávačka a kapitánka hanáckého celku.

„Škoda, že se nám nepodařilo přetočit nějakou koncovku, nejblíž jsme k tomu měli asi ve třetím setu, možná by ten zápas vypadal jinak. Musíme to teď napálit doma," plánoval Pommer válečnou strategii do obou domácích odvet v hale ve Varenské ulici.

Případné rozhodující páté semifinále play-off by se hrálo v sobotu 22. dubna na palubovce Hanaček, které byly po nadstavbové části extraligy druhé, Ostrava skončila třetí.

Autor: MARIE RODOVSKÁ
Zdroj: Moravskoslezský deník