Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky hrály pro Lucii

V pátečním extraligovém zápase mezi TJ Ostrava a PVK Olymp nešlo jen o to, kdo si připíše body v tabulce. Domácí volejbalistky se rozhodly vyjádřit podporu dvanáctileté Lucii, jejíž tatínek byl jednou z obětí střelce z ostravské Fakultní nemocnice, a vyzvaly ke spolupráci také své soupeřky a fanoušky.

Diváci měli první příležitost přispět hned při vstupu do haly, zakoupením vstupenky a slosovatelného bulletinu. Ještě před začátkem volejbalové bitvy přispěl také hostující klub.

V průběhu zápasu bylo k dispozici vánoční občerstvení, které vyneslo další pěknou sumu.

Unavené volejbalistky po ukončení zápasu vystřídali na palubovce fanoušci, pro které byl připraven volejbalový bowling. Účastníci si odnesli pěkné ceny, které věnovala firma Alarm Absolon a pivovar Ostravar a částka, vybraná na „startovném“ putovala také do kasičky pro Lucii. Třetím zdrojem finančních prostředků byly dobrovolné příspěvky návštěvníků a účastníků zápasu včetně organizátorů.

„Chci poděkovat všem, kteří přispěli pro dobrou věc. Díky jejich štědrosti můžeme Lucii předat 30.483 Kč. Vážíme si také samozřejmosti, se kterou se k dárcům připojil PVK Olymp Praha. Velké díky pochopitelně patří organizátorkám z řad volejbalistek a také našim hlasatelům Tomáši Faltínovi a Radku Karnufkovi, kteří se s velkým nadšením ujali moderování celé akce“, řekl ředitel TJ Ostrava Miloš Matula.         

Autor: TJ Ostrava