Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky posilují. Mají Toufarovou a Kojdovou (29.7.2015)

Sestra za sestru, smečařka za smečařku. Ostravská volejbalistka Helena Kojdová zamířila do švýcarského Düdingenu a místo ní klub získal z Olomouce její mladší sestru Petru. A nejen to. Ostravanky posílila také reprezentační smečařka Marie Toufarová z Brna.

„Tři měsíce trvalo, než se nám podařilo Petru vyvázat ze smlouvy v Olomouci,“ přiznal ostravský manažer Miloš Matula.

Ostravští zpochybnili její smlouvu, kterou měla v Olomouci uzavřenou s jiným subjektem než s tím, který je členem volejbalové federace. „Přestup máme schválený,“ dodal Matula. „Ale zástupci Olomouce se ještě mohou odvolat.“

Podle odborníků i právníků by však na 99 procent měla Petra Kojdová zůstat v Ostravě, kde studuje druhým rokem na vyšší odborné škole obor zubní laborantka. I to byl důvod, proč měla zájem hrát za ostravský tým.

„Petra je trochu jiná hráčka než Helena, ale měla by ji nahradit. Věřím, že to zvládne,“ řekl ostravský trenér Zdeněk Pommer.

Oporou družstva by se mohla stát třiadvacetiletá levoruká smečařka Marie Toufarová, která se momentálně připravuje s národním týmem na vrchol letošní Grand Prix, na Final Four druhé divize v polském Lublinu. „V týmu žen Brna jsem strávila čtyři roky a teď jsem ráda za změnu, která mě může posunout dál a k ještě lepším herním výkonům,“ uvedla Toufarová.

„Měla nabídky i z ciziny, ale je u nás,“ usmál se Pommer. „Počítáme s ní na místo přihrávající smečařky, případně univerzálky“ . Čím ji zástupci klubu přilákali?

„Milda (manažer Matula – pozn. red.) jí dal takovou nabídku, že neodolala,“ podotkl kouč. „Kdepak, to Pompe ji ukecal. Jen jsem pak dotáhl nějaké drobnosti,“ dodal Miloš Matula.

Kromě Heleny Kojdové odešla mladá smečařka Zuzana Ondrušková do USA. „Osu týmu jsme udrželi, včetně blokařky Nachmilnerové a obou nahrávaček Valkové a Součkové,“ pochvaluje si Zdeněk Pommer.

V družstvu pokračují také libero Kamila Spáčilová a smečařka Petra Polášková. Obě však pod jinými jmény. Spáčilová je po svatbě Červenková a Polášková Urbanová.

Zatímco Ostravanky se posílily, Sokol Frýdek-Místek oslabuje. Tým opouštějí cizinky, přičemž některé údajně míří do Olomouce. Novým trenérem Sokola bude zkušený harcovník Leopold Tůma.

Petra Kojdová
Narozená: 23.9.1993
Výška: 183cm
Dosah - smeč: 304cm
Dosah - blok: 296cm

Marie Toufarová
Narozená: 19.6.1992
Výška: 183cm
Dosah - smeč: 307cm
Dosah - blok: 294cm

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: http://sport.idnes.cz