Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky se nečekaně protlačily mezi elitní pětici týmů (26.1.2015)

Nesměly se Šternberkem ztratit ani bod a Olomoučanky bodovat s Prostějovem. Jen tak se volejbalistky TJ Ostrava mohly na poslední chvíli probojovat mezi nejlepších pět týmů extraligy. A povedlo se jim to. Ostravanky i Prostějov v závěrečném kole základní části soutěže vyhrály 3:0.

Z šatny ostravských volejbalistek se ozval radostný vřískot, když se hráčky dozvěděly o porážce Olomouce. Vyběhly ven a kapitánka Petra Polášková a asistent trenéra Lukáš Spáčil bouchli šumivé víno.

Ostravské hráčky měly co slavit, mezi nejlepší pětici se dostaly po šesti letech. Do nadstavbové části, která začne v sobotu, už dříve postoupil třetí Sokol Frýdek-Místek, jenž měl v sobotu volno.

„Byly to nervy,“ ulevil si ostravský trenér Zdeněk Pommer.

„Ještě teď jsem nervózní,“ přiznala ostravská smečařka Markéta Kukučová. „Byl to vypjatý zápas. Navíc nám chyběly některé hráčky.“ Nejzkušenější z domácích, blokařka Iva Nachmilnerová pracuje jako lékařka a byla na konferenci ve Španělsku, zraněné jsou nahrávačka Kateřina Valková i univerzálka Magdalena Zedníkova, která naskočila jen na několik míčů.

„Ale bojovaly jsme, zamakaly, to rozhodlo. Věřily jsme, že to dobře dopadne,“ dodala Kukučová.

„Takové zápasy hráčky posilují,“ uvedl Pommer. „První set jsme zvládli v pohodě, ve druhém už přišly nevynucené chyby, ale udělali jsme jich méně než soupeřky.“

Koncovka druhé sady byla podle šternberského trenéra Martina Hrocha rozhodující. „Za stavu 21:21 jsme udělali zbytečnou chybu.“

Šternberk je farmou Olomouce, takže v Ostravě bojoval i za spřízněný tým. „V extralize jsme konkurenti, ale na dálku si můžeme pomáhat,“ připustil Hroch. „Chuť a vůli jsme měli, i dvojnásobnou motivaci, ale nebyli jsme v kompletní sestavě.“

Vypsali šéfové Olomouce pro šternberské volejbalistky mimořádné prémie, aby Ostravu obraly o body? „Ne, a stejně nevím, jestli by nám to dneska vůbec pomohlo,“ usmál se Martin Hroch.

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: http://sport.idnes.cz/extraliga-zen-ostrava-060-/volejbal.aspx?c=A150126_2134407_volejbal_ten