Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky se těší do Evropy. Minimálně na Vyzývací pohár (29.4.2016)

První extraligová medaile vynese volejbalistkám TJ Ostrava premiéru v evropských pohárech. „Ano, budeme je hrát,“ potvrdil ostravský manažer Miloš Matula.

Ostravanky po úspěšné sezoně, bronzu v lize a druhé příčce v Českém poháru, mají právo na účast ve třetí nejvýznamnější evropské soutěži – Vyzývacím poháru.

„Ale šance je i na Pohár CEV (Evropské volejbalové konfederace – pozn. red.), pokud se do něj nepřihlásí dostatečný počet klubů,“ podotkl Matula.

Přihláška do evropských pohárů znamená navýšení klubového rozpočtu. „Stojí to peníze navíc,“ potvrdil Miloš Matula. „Nepřál bych si třeba Madeiru, soupeřky z Kanárských ostrovů, Turecka, Řecka, Baku... To by byl těžký zářez do peněz, ale musíme být na to připraveni. Věřím, že to ekonomicky zvládneme.“

Ostravanky se své soupeřky dozvědí v červnu.

Zástupci klubu odhadují, že na pohár budou potřebovat nejméně jeden milion korun. „Kolik nás to ale bude stát, bude záležet na losu,“ řekl Miloš Matula. „Už jsme ale o podpoře v pohárech jednali s představiteli města.“ Pomoci by klubu mohl i krajský úřad. „Nedávno jsme už od kraje dostali jeden milion korun, což je pro nás základ,“ uvedl ředitel TJ Ostrava Tomáš Staníček.

Volejbalistky budou hrát poháry ve své hale ve Varenské ulici, byť úplně nesplňujeme parametry. „Zejména pokud jde o prostor kolem bočních stran hřiště, ale měli bychom dostat výjimku,“ řekl Miloš Matula.

Co na účast v pohárové Evropě říkají volejbalistky? „Je to super, jsme moc rády a už se těšíme,“ usmála se nahrávačka Kateřina Valková.

Ostravští se i vzhledem k pohárům snaží udržet stávající kádr pohromadě. „Po úspěšné sezoně je o hráčky zájem, ale s holkami jsme si něco řekly a většinu z nich máme podepsanou, takže pevně věřím, že nikam neodejdou,“ uvedl manažer Matula.

„Drtivá většina týmu by měla zůstat už vzhledem k naší účasti v poháru, což je pro hráčky určitě veliká motivace,“ uvedl ostravský trenér Zdeněk Pommer. „Ale ještě důležitější je, co jsme dokázali, i to pro ně musí být motivace pro další rok.“

Autor: Jiří Seidl
Zdroj: http://sport.idnes.cz/volejbal-ostrava-zeny-06j-/volejbal.aspx?c=A160429_2242917_volejbal_rou