Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky touží po medaili (3.3.2021)

V základní části extraligy skončily páté, ale s tím se volejbalistky TJ Ostrava spokojit nehodlají, i když ve čtvrtfinále narazí na čtvrté Šelmy z Bma. Na jejich palubovce tým trenéra Zdeňka Pommera proto sérii play-off na tři vítězství v pátek zahájí.
„Páté místo pro nás určitě nemůže být konečné, chceme si jít za medailí,“ přiblížila cíl ostravského týmu jeho kapitánka a bývalá reprezentační smečařka Helena Hrdličková.
Oba čtvrtfináloví soupeři se v této sezóně utkali dvakrát a v obou duelech byly úspěšnější Šelmy, vyhrály je 3:1 a 3:2. „Play-off pro mě vždycky byla jiná soutěž,“ připomenula zkušená blokařka TJ Ostrava Iva Kalusková, že teď se začíná hrát znovu od nuly.
„Základní část je vlastně takové rozehřívání mančaftů na play-off, kde už jde do tuhého. Každý bod je strašně důležitý, v hlavách se nám to musí přepnout správným směrem. Kdo se na to zaměří, ten vyhrává. Pak už je jedno, kolik máte v týmu známých tváří nebo zkušených hráček. Můžete být mladí a šikovní, ale máte dobrou chemii, věříte si a vyhrajete,“ vysvětlila bývalá reprezentantka Kalusková.
„Teď nás čekají nejdůležitější zápasy sezóny, které nemůžeme hrát vystrašeně. V hlavách musíme mít jenom medaili, a pokud budeme zdraví a v určitých věcech se zlepšíme, je to reálné,“ doplnila Hrdličková spoluhráčku.
Druhý zápas série se hraje v hale ve Varenské ulici v pondělí 8. března, třetí 11. března v Brně, případný čtvrtý v Ostravě má termín 14. března a rozhodující pátý na jihu Moravy 17. března.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: Moravskoslezský deník