Facebook icon
YouTube icon

Ostravské volejbalistky už ladí formu na play-off (2.3.2014)

Na hřišti měly jasnou převahu, přesto se volejbalistky Ostravy z domácího vítězství nad Přerovem v 8. kole nadstavbové části extraligy v sobotu radovaly až po pátém setu.

„Tyhle zápasy jsou od toho, aby se výkonnostně posunula lavička a to se přesně splnilo," připomenul ostravský kouč Zdeněk Pommer, že jeho tým už v minulém kole potvrdil 6. místo, z něhož půjde do play-off. V sobotu proto trenér na palubovce protočil celý kádr s výjimkou nemocné smečařky Poláškové.

Vyhrát mohla Ostrava 3:0, ale v úvodním setu i přes náskok pěti bodů nezvládla závěr, a pak ve čtvrtém nevyužila několik mečbolů. „Jedním balonem v koncovce, který domácí hráčky podcenily, jsme se dostali do pátého setu, ale náš výkon byl katastrofální," přiznal Libor Gálík, trenér Přerova.

„Některé hráčky jsem po druhém setu už šetřil. To, že ve čtvrtém byly na hřišti mladé holky, je neomlouvá – kdyby zápas dohrály na 3:1, mohly si víc zvednout sebevědomí," řekl Pommer a prozradil, že družstvo už připravuje na Olomouc, která bude jeho soupeřem v play-off. Poslední zápas nadstavby čeká Ostravu ve čtvrtek v Praze se Slavií, domácí duel s SG Brno si předehrála (3:0).

„Na začátku tie-breaku jsme tahali za kratší konec, ale otočili jsme to. Síla mančaftu tam je," spokojeně konstatoval Pommer. „Ostrava nám pomohla vystřídáním všech hráček, ale my jsme neporazili ani její béčko, naštěstí máme jeden bod," uvedl kouč osmého Přerova, který postup do play-off ještě nemá jistý.

Autor: Marie Rodovská
Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz